donderdag 8 januari 2009

BOERDERIJ BEIJUM GAAT 24 APRIL OPEN

Donderdagochtend sprak ik 3 educatieve medewerkers en een vrijwilligster in de Schooltuin, ze waren op weg naar de het voorhuis van de Boerderij voor overleg. En passant vertelden ze dat de oplever- en openingsdatum van het complex aan de Beijumerweg bekend is. Nieuwsgierig glipte ik mee naar binnen. Op een goed moment, bleek achteraf. Scheidend interim-manager Hans van Mossevelde was er, evenals de nieuwe "baas" Marike Venema. Ze is nu nog directrice van de Swoaistee, de openbare basisschool voor Jenaplan onderwijs in Lewenborg. Kijk en luister naar de video, waarop de komende en gaande man/vrouw een paar vragen beantwoorden. Het geroezemoes er omheen is van de educatieve mederwerkers, o.a. Ger van Dam, die erbij stonden. De opleverdatum is 23 april, aldus Hans Mossevelde. Daarna moet er nog van alles gebeuren om het herbouwde nieuwe gedeelte en de omgeving in gereedheid te brengen. Ik was even in de veronderstelling dat de openingsdatum 24 mei zou zijn, maar ik hoor Mossevelde op de video duidelijk april zeggen.

Intussen wordt in het nieuwe gedeelte nieuw tapijt gelegd en gaat de omgeving rondom het gebouw binnenkort aangepakt worden. Er ligt nog een video klaar van de afgelopen werkzaamheden en wellicht plaats ik die een dezer dagen ook nog. Want, het gebouw is mooi en groot, maar de weg er naar toe, het "groeiproces," is ook de moeite van het bekijken waard.
Naschrift: Hans van Mossevelde mailde nog het volgende:De oplevering vindt plaats op 23 januari, dan ongeveer 3 weken inrichten. Daarna gaat het bezoekerscentrum en de andere faciliteiten al open. Officieel is de opening vervolgens op 24 april. Daar zullen ook de nodige activiteiten en festiviteiten bij georganiseerd worden.

Geen opmerkingen: