woensdag 7 januari 2009

(EN)COUNTER ALBERT HEIJN VERPLAATST

(Met dank aan de reactie, zie beneden: ik zat me al af te vragen waarom personeelsleden soms naar de encounter worden geroepen; het moet toch idd counter zijn) Het is natuurlijk geen wereldnieuws, zoals de meeste berichten op Beijumnieuws dat niet zijn. De vertrouwde ingang van Albert Heijn is veranderd en dat was gisteren, en vandaag natuurlijk ook nog, even wennen. Het is altijd vaste prik voor mij, fiets neerzetten voor Albert Heijn, door de promenade naar de Lidl voor bier, brood, groente, fruit en goede basisprodukten. En dan weer terug met een volle en zware tas naar Albert Heijn om verse dingen erbij te kopen. Bij de encounter vraag ik steevast of ze even op mijn tas kunnen passen. Met een volle tas van de concurrent de winkel binnenlopen voelt wat raar en los daarvan, het personeel vindt dat ook niet prettig. Bij de kassa 3 dingen op de band leggen en een volle boodschappentas in de kar laten staan, ik heb het wel eens gedaan als de encounter te druk was, maar het voelt wat verdacht. Andersom durf ik niet meer, eerst bij AH boodschappen doen en dan naar de Lidl. Te vaak is me daar gevraagd of ze even in mijn tas mochten kijken, de handjes van de cassière verdwenen dan tussen mijn AH-boodschappen om te kijken of er wellicht Lidlprodukten tussen zaten.
Nee, eerst de Lidl en dan Albert Heijn.
Enfin.
Eigenaresse Alice Meins was gisteren zelf ook bezig met de herstructurering en op de vraag waarom de oude vertrouwde encounter op een andere plaats is gezet antwoordde ze: "In verband met de ruimte en tegen de kou." Het zal met het winterweer te maken hebben, als de schuifdeuren bij beide in- en uitgangen open staan tocht het. Het personeel staat nu meer beschermd tegen de koude lucht sigaretten en fotorolletjes te verkopen. Scheelt vast ziektewetkosten. De zware boodschappentas moet ik nu 5 meter verder tillen maar hij kan weer als vanouds achter de toonbank van de encounter staan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat kan engels soms toch een moeilijke taal zijn. Volgens mij heet dat ding bij ons een toonbank wat in het engels dan gewoon een counter is.