maandag 26 januari 2009

GOD HOUDT VEEL VAN BEIJUM

Eerlijk is eerlijk, ze zien er stralend uit, alsof ze verliefd door de wijk banjeren. Vanochtend kwam ik ze tegen aan de Claremaheerd, vlakbij Plein Oost. Ze kwamen net van een genezingsdienst vandaan en liepen vlaggend en met een brochure over de "Levenstroom" op me af. Er was geen ontkomen meer aan, het moest zo zijn dat ik met ze in gesprek ging. Was het Gods wil? Eerst het belangrijkste nieuws, en bekijk daarvoor ook de onderhoudende videoreportage: er is hoop voor Beijum, de wijk gaat helemaal veranderen. Straks geen criminaliteit meer, en ook de vervuiling en verloedering zal een halt worden toegeroepen. Niet alleen Beijum, de hele stad Groningen gaat over de kop. Bijna was ik overstag gegaan en had me laten bekeren, ik hoefde alleen maar in God te gaan geloven en er zou me dan veel rijkdom te wachten staan. Wie wil dat niet? Maar op het laatst haakte ik af, de opmerking dat een passerende hond ook in de hemel zal komen bracht me teveel aan het twijfelen. Nogmaals, bekijk hiervoor de video.Als een ongelovige hond in de hemel komt, waarom moet ik dan eerst gaan geloven? Het kan zijn dat me de rekening later nog eens gepresenteerd gaat worden. Maar om vanaf de aarde in een wijk, genaamd Beijum, met een vlag naar God lopen zwaaien en hem daarmee groter willen maken, wie gelóóft zoiets?
http://www.levensstroom.nl/

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hoop dat het me mijn buurvrouw goed gaat en ze niet al te ziek is :-(

Er is meer tussen hemel en aarde en voor iedereen is het anders er zijn zoveel culturen hier.

moslims, christen, joden, hindoe's, katholieken etc.
ieder zijn geloof maar val een ander er niet mee lastig.

Anoniem zei

"maar val een ander er niet mee lastig"

Daar is hier ook geen enkele sprake van, immers zij worden benaderd met vragen en zijn zo vriendelijk deze te beantwoorden.
Ik persoonlijk vind de toon in het postje iets te spottend, de mensen in kwestie lijken mij niet ongelukkig en dringen niks op (of ik moet al iets gemist hebben in het filmpje).
Ik mag ook graag een heilig huisje omver trappen hoor maar nodig mensen niet speciaal uit om dit vervolgens mogelijk te kunnen maken.