woensdag 14 januari 2009

KIJK OP DE WIJK, BRONNO SCHUT(Deel8)

Bronno Schut is nog steeds erg tevreden over het feit dat zijn plek op Plein Oost is ingeruild voor een vaste stek op Plein West. En al vele jaren is hij een Tevreden Beijumer, hij vindt Beijum, zoals zoveel wijkgenoten, de mooiste wijk van de stad.Waar hij echter ontevreden over is, zeg maar waar hij van baalt, is de in zijn ogen oneerlijke concurrentie in de wijk. Als er weer eens een gesubsidiëerde vereniging- of clubavond is in een van de buurthuizen in de wijk dan worden gesubsidiëerde kookclubs voorgetrokken, aldus Bronno Schut. Ondernemers zoals hij, de Vietnamees, de Indonesische bezorgtoko of de pizzeria staan buitenspel, het ons kent ons-circuit schuift elkaar de hapjesopdrachten toe. De ene gesubsidiëerde club huurt de andere gesubsidiëerde club in voor de cathering. Kijk en luister naar Bronno Schut op de video.

Ik heb er nooit zo bij stil gestaan, maar zit er niet iets in wat hij zegt? Als er een kleurrijk hapjes-evenement ergens in de wijk georganiseerd wordt, waarom krijgt de kleurrijke Beijumer Bronno Schut dan niet dezelfde rechten als de gesubsidiëerden? Hij misgunt niemand wat, hij wil alleen graag op een eerlijke basis meedoen met het verstrekken van hapjes op wijkfeestjes en aan scholen en tijdens buurthuisbijeenkomsten in de wijk.

2 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Bedankt voor je uitleg, ik begreep er al helemaal niks van en wilde al reageren dat het gewoon een leuke en gezellig kookclub was.
(De kleurijk koken club) die een aantal jaren toch voor heerlijke hapjes zorgden tijdens evenementen.

Karin