dinsdag 7 juli 2015

BEIJUM, VOLG RING ZUID


Dit bord, foto's, staat op de A-28 tussen Haren en Groningen Zuid. Er wordt een reisadvies naar Beijum op aangegeven: ga niet over de noordelijke ring, daar zijn wegwerkzaamheden en is er kans op vertraging. 

Vorige week zag de blogger dezelfde opschrift op een elektro-bord dat tussen Hoogkerk en Groningen staat. Hij kwam op een avond uit Peize en zag daar een bus rijden met als opschrijft Lijn4, Groningen-Beijum.

Jongens toch, we, Beijum, wordt (en) bekender en bekender in de regio. Waarom staat er geen Lewenborg op de borden? Of de Hunze, Noorderhoogebrug of Zuidwolde? Nee, Beijum is the place to be. The most famous part of the city of Groningen, north east...

Het is een kwestie van tijd of er wordt vanuit Leeuwarden, Zwolle en Oldenburg een route naar Beijum aangegeven.

Het reisadvies vanaf de A-7 of A-28 verbaast een beetje, wie rijdt er nou via ring west en noord naar Beijum? Dat is toch omrijden? 's Ochtends kan het wel lonen als je de omgekeerde richting wil gaan, omdat het verkeer voor het Julianaplein soms kilometers vastzit, kan het voordelig zijn om via noord en west de stad uit te rijden. In elk geval richting Drachten, naar Assen is een twijfelgeval, de rotonde  bij de Martiniplaza en oprit naar de afslag Haren en Assen kan muurvast zitten met verkeer.

In elk geval wordt de route naar Beijum goed aangegeven, naar de grootste wijk van Groningen.

2 opmerkingen:

Ria zei

Als van je vanuit Drachten naar Beijum wilt, is ringweg Noord of Zuid in de regel even snel, maar Noord vaak rustiger. Daar kies ik dan ook vaak voor.
Nu met wegwerkzaamheden bij Noord, gaat Zuid sowieso sneller.

Willem Pauwelussen zei

Pakweg anderhalve week geleden was de ring over oost afgesloten, en werd ik vanaf het NS de andere kant uitgestuurd. In de veronderstelling dat de boel nog was afgesloten bij Hornbach, reed ik de uitrit voorbij waar aangegeven was dat je daar naar Noorderhoogebrug ging. Gevolg was dat ik via de afslag Bedum - Noordwolde - Zuidwolde - Beijumerweg uiteindelijk de weg naar huis terugvond. Was toch handig geweest als er ook ergens een bord met Beijum was herhaald.