donderdag 2 juli 2015

TROPISCH BEIJUMEen week geleden werd half Beijum nog chagrijnig in verband met het vreselijke herfstweer waar maar geen einde aan scheen te komen. Das war einmal. De weergoden lachen ons deze dagen toe. Welkom in tropisch Beijum.

Afgelopen nacht was de heetste nacht in de geschiedenis van Nederland (gerekend vanaf het jaar dat temperaturen gemeten worden). Het kan derhalve niet anders, of de Beijumers hebben ook de heetste nacht ooit in hun slaapkamers doorgebracht. Terzijde, de blogger sloot de ramen wel, ook al was dat met tegenzin, die vreselijke zoemende steekvliegen.

Het is lekker met dit weer om een tuin te hebben, op een balkon kan het zo zinderend heet zijn. Parasols en zonneschermen kunnen verlichting brengen. Zie bovenstaande foto, de Amkemaflat.

Meestal wordt er een kleed over een zandbak gelegd om schijtende katten niet de kans te geven om hun behoefte erin te doen. Maar je moet ook wat als de zon er fel op schijnt. Zie foto links, er is een zeil boven de zandbak op de speelplein van de Heerdstee gespannen.
Erg veel bescherming lijkt het ding niet te bieden, de hele zandbak ligt in de zon, zie foto links.

Om het 's avonds en 's nachts niet te heet te krijgen is het raadzaam om de luiken, als je huis die heeft, gesloten te houden, zo blijft de koelte binnen.
Zie foto beneden. Wat wel weer handig is is dat je geen wasdroger nodig hebt.
Gaat het vanavond onweren?

Geen opmerkingen: