dinsdag 7 juli 2015

DIK DOUN IN TOENE


"Je lijkt Zwarte Piet wel."

Beetje melig opgemerkt door de blogger, maar het floepte er zo uit toen de gastheer z'n zwart geblakerde hand liet zien.

Een keer per jaar gaat ondergetekende met een Molukse kennis uit Beijum barbecueën. Vanzelfsprekend trekt de kennis dan altijd het initiatief naar zich toe. Terecht, hij hanteert alles veel beter, het ontsteken van de barbecue, het ronddraaien van het vlees, etc. Als de relatie goed is kun je eens wat zeggen wat op het randje balanceert, of wat driedubbel melig of flauw is.

De Zwarte Pieten-opmerking raakte hem van geen meter. Niet zo vreemd, het is een té krachtig mens om in een verongelijkte slachtofferrol te gaan zitten. Geen raakvlakken met zieligheid en onnodige gekwetstheid. En de man voelde wel dat de opmerking niet denigrerend bedoeld was (nee, geen Pietendiscussie midden in de zomer, al wil de blogger wel even opmerken dat hij Zwarte Piet véél leuker vind dan die griezelige stijve hark van een Sinterklaas).

Wat was het een heerlijke maaltijd die op het bord verscheen, geen zwarte randjes, een goede salade en koel bier. Wat wil een mens nog meer in de zomer.

Het was sowieso een mooie en zonnige avond in een tuin ergens in Beijum West. Wit en donker gebroederlijk bij elkaar. Als God in Beijum.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach ja, je bent zó volstrekt overtuigd van je gelijk dat mensen die klagen over een racistische figuur in een slachtofferrol zitten (iets dat jij hen oplegt, overigens), dat je natuurlijk voortdurend overal zelfbevestiging vindt. Blij dat ik Beijum al zo lang geleden achter me heb gelaten.

Willem Pauwelussen zei

Mensen die NIET voortdurend overal zelfbevestiging vinden?
Ik denk dat die heel dun zijn gezaaid.

Anna zei

ziet er goed uit Johan!

grappig dat iemand die zo blij is om lang geleden Beijum achter zich gelaten te hebben dus kennelijk maar niet los kan komen en dan anoniem een reaktie achterlaat!

Anoniem zei

Grappig hoe iemand verkondigd dat de klagers iets wordt opgelegd. Kan het zijn dat ze alle mensen die van het Sinterklaasfeest met Pieten genieten racisme wil opleggen? Lang geleden Beijum verlaten maar blijkbaar nog niet helemaal los gekomen.