woensdag 8 juli 2015

DE GOLF IS IN GOEDE HANDEN BIJ AUTOBEDRIJF VISSER....


Op de bovenste foto ziet u rechts een zoon die ook na verloop de zaak van zijn vader over gaat nemen. Zie het voorgaande bericht over vader en zoon de Boer.

Het komt voor dat je even moet wachten voordat je in autobedrijf Visser aan de beurt bent, het is een komen en gaan van auto's en mensen. Tijd om even rond te neuzen, zoals onlangs, toen de Golf van de blogger een beurt kreeg. Even terzijde over dat 'een beurt krijgen', komt deze plat gebruikte uitdrukking uit de autowereld? "Nee, dat denk ik niet, hier spreken we van een onderhoudsbeurt."
Koos Visser keek de blogger onderzoekend aan toen die de associatieve vraag stelde. De blik verried: "Wat jij je al in je hoofd haalt?"

Op de bovenste afbeelding ziet u hem aan het werk, terwijl medewerker Bart en zoon Wesley ter assistentie klaar staan. Alle drie zijn ze gekleed in overals en regelmatig moeten ze de handen wassen. Je kunt nu eenmaal niet in een driedelig pak in een garage werken, olie, smeer en contact met motoren brengt vanzelfsprekend 'viezigheid' met zich mee.

Ten tijde van het maken van bovenstaande foto werden de winterbanden van de Golf vervangen en kreeg de auto zogezegd een kleine beurt. Oliefilter, nieuwe olie, koelvloeistof bijvullen, etc. De blogger vergeet steeds wat voor olie en wat voor koelvloeistof in de auto moet en daarom schrijft hij het bij deze even op. Olie 5W40. Streng: "En geen goedkope rommel bij de Action vandaan halen. Koop kwaliteitsolie. En geen rode koelvloeistof maar blauwe." De blogger snapt niet wat de kleur van de koelvloeistof uitmaakt, maar het schijnt nauw te komen (twee weken geleden gooide hij per ongeluk toch weer rood bij blauw).

Van autobedrijf Visser.., uw auto kan gehaald en gebracht worden...
De auto tufte er na de beurt weer tevreden over. Tot twee weken geleden, een terugreis van Amsterdam naar Beijum werd nagenoeg zonder remmen afgelegd. Levensgevaarlijk. Achteraf bleek dat een remschoen kapot was en dat dientengevolge de remolie wegliep.  Op een zondag was dat. Het was zeker ook te gevaarlijk om de auto door Beijum en naar de stad te rijden (de autozaak zit aan de Oosterhamrikkade).

Op de  aansluitende maandagochtend was er telefonisch contact met Koos Visser: "Ik kom de auto direct ophalen, ik ben toch in de buurt." Hij was wel erg dicht in de buurt, de blogger zat een 'Maandagochtend' te schrijven toen een busje met oplader erachter aan kwam rijden. In ochtendjas en klompen banjerde de blogger naar buiten en overhandigde Visser de sleutels. Die keek ondergetekende van top tot teen aan: "Wat jammer dat ik nou geen fototoestel bij me heb, dan hadden we een mooie foto voor een bericht gehad." Weer zo'n doordringende blik, deze keer zeiden z'n ogen a.h.w.: "Kun jij niet wat eerder opstaan?"

De blogger prijst zich tot de dag van vandaag gelukkig dat de garagehouder hem niet kon fotograferen. Andersom kon natuurlijk wel, zie foto linksboven.

Visser repareerde direct later op de dag direct twee remschoentjes: "Je kunt ook niet op een been lopen." Na nog een kleine reparatie aan de uitlaat erbij loopt de Golf weer als een tierelier.
Je weet het natuurlijk nooit zeker met een tien jaar oude auto, er kan zomaar een keer wat mee zijn. Koppelingsplaat, versnellingsbak, distributieriem, etc., het kan je allemaal overkomen. Afkloppen.

Het is wel zo'n geruststellend gevoel dat je in geval van pech een betrouwbare garage in de buurt hebt. Gerund door vader en zoon Visser uut Beijum. Zie onderstaande foto, dit keer was zoon hard aan het werk terwijl vader goed gehumeurd toekeek.


4 opmerkingen:

Jan Fré Boven zei

Als je zonder te remmen hebt gereden, heb je kennelijk rustig gereden. Het is namelijk een kunst om zo te rijden dat je vrijwel niet remt. Bij remmen zet je snelheid om in warmte. Dat is verloren energie. Door het remmen slijten je remblokken en trommels/schijven.

Mooi uit laten rollen zodat remmen kan worden vermeden. Scheelt je ook nog eens banden.

Ze moeten het natuurlijk wel doen. De remmen.

Anoniem zei

En was de rekening,nul komma nul?
Dat zou toch wel moeten met zoveel gratis reklame ??!!

Anoniem zei

En de rekening van de kapper zal ook deze keer wel niet zo hoog zijn geweest. En wat dacht je van die van het café op Oost.
Ze krijgen net als de Dierenwinkel regelmatig, bij gebrek aan echt Beijumnieuws vermoed ik, de bijzondere aandacht van de blogger.
En om de donateur te pleasen natuurlijk.

Willem Pauwelussen zei

Ik vind dat verslag doen van de activiteiten van ondernemers in de wijk wel degelijk bij 'echt Beijumnieuws' passen. Toen ik nog in de redactie van de Brugborgvizier zat schreef ik in elke editie een aflevering over een van de adverteerders. Kan iemand me uitleggen waarom dat geen 'echt' Brugborgnieuws is??