donderdag 2 juli 2015

TOPLESS ZONNEN BIJ DE KARDINGEPLAS, MET Z'N ALLEN OP DE 'DUIKPLANK', ETC.


"Ja hoor, zet ons maar met onze mooie parasol op de foto." Topless zonnende dames die zich gewillig laten fotograferen op het strandje van het Zilvermeer, wat een feest, het tekent misschien wel de gemoedelijke sfeer die deze dagen rond ons aller zwemplas heerst. 

De blogger heeft geen idee of het mag, het topless zonnebaden, maar hij ziet het probleem niet zo. Misschien mag het wel zo, zie foto, maar niet omgekeerd (van de politie). Als dame (waarschijnlijk ook als heer) mag je er in elk geval niet naakt zwemmen, aldus dit bericht. Als zal er niemand om malen als je dit om twaalf uur 's nachts doet.
In Nederland is het volledig geaccepteerd om topless te zonnen, wil je volledig naakt zonnen dan zal je een gedeelte van het naaktstrand op moeten zoeken. Hieronder een overzicht hoe de cultuur is in andere landen. Travelblog

Op de linker afbeelding is te zien dat er een volle rij fietsen voor de hekken langs het Zilvermeer staan.

Foto rechts, jongeren staan op de gemeenschappelijke 'duikplank' of 'pier.' Het lijkt een beetje op een hangplek voor half blote jongeren.

In de buurt van het 'voorzieningenpaviljoen' worden tenten opgebouwd. Komend weekend wordt er een festival georganiseerd waarover later meer.
(Foto's van vanmiddag)

Hoe gezellig kon het tien tot twaalf jaar geleden zijn bij het oude en sfeervolle pannenkoekenhuisje?
In de schaduw liggen kan ook, zie dit tenthuisje.

1 opmerking:

Willem Pauwelussen zei

Dat pannekoekenhuisje heette de Uilenburg en was vernoemd naar een boerderij van die naam, eigenaar Van Petten, dat aan de overkant van het Koerspad stond.
Zie Brugborgboek blz. 112.
Niet daarin vermeld is dat Van Petten junior tegenwoordig met veel succes boert in, ik dacht, Canada.