zondag 5 juli 2015

TEAM HUUR TE DUUR OP PAD IN BEIJUM

Gistermiddag trok een groep in wit t-shirts gestoken SP-ers door Beijum om met Beijumers in gesprek te gaan over huurverhogingen en onderhoud aan de woningen.

Daan Brandenbarg stuurde onderstaande tekst in (en bovenstaande afbeelding):

SP START CAMPAGNE HUUR TE DUUR IN BEIJUM
Op een zonovergoten zaterdagmiddag ging de SP deur aan deur in Beijum. SP'ers gingen in gesprek met huurders over huurverhogingen en het onderhoud van hun woningen. Deze zomer gaat de SP verder met het huurdersonderzoek in Beijum. Huurders kunnen zich ook melden via www.groningen.sp.nl
JF, Nogmaals, alle politieke partijen staat het vrij om berichten in te zenden mits het met Beijum te maken heeft.

3 opmerkingen:

Willem Pauwelussen zei

Het was wel handig geweest als de SP erbij had verteld wat hier nou de bedoeling van is.

Op hun website lees ik: "In twee jaar tijd zijn de huurprijzen met bijna 10% gemiddeld gestegen. Dit is het gevolg van kabinetsbeleid zoals de verhuurdersheffing en de inkomensafhankelijke huurverhoging. Op 1 juli zullen huurders weer geconfronteerd worden met een huurverhoging. De SP krijgt steeds meer signalen dat de inkomensafhankelijke huurverhoging tot betalingsproblemen leidt bij huurders. Het kabinet weigert deze geluiden serieus te nemen. Daarom roepen wij alle huurders voor wie de huur te duur is op dit te melden. Met uw verhaal kunnen we in de Tweede Kamer en daarbuiten de strijd aangaan voor betaalbare huurwoningen."

Ja dat klinkt wel heel mooi natuurlijk. Het is sowieso van de gekke als je je door anderen opgejaagd voelt in je eigen hol. Je zou dat een kwestie van basisveiligheid kunnen noemen.
Maar hoe moet het dan? Hoe moet het kabinet de begroting rond krijgen zonder bezuinigingen zoals huurverhogingen? Daar moet je dan toch eerst antwoord op vinden voordat je gaat roepen dat het niet mag, lijkt me.

Voor mij is het zeer de vraag of het wel klopt dat regeringen al tientallen jaren roepen dat er bezuinigd moet worden vanwege dat financieringstekort.
Maar ja, ik heb mijn socialistische veren dan ook (nog) niet losgeschud.

Anoniem zei

Hoe loopt op Beijumnieuws aangekondigd bezwaar tegen jaarlijkse huurverhoging wegens aardbevingsgevaar en -schade door gaswinning vanuit Wibenaheerd? Op dat punt lijkt mij meer te winnen voor corporatiehuurders in onze wijk dan bij aanvechten van verhouding inkomen-huur en kwaliteit-huur bij huurcommissie.

DDD zei

Ik kreeg een brief van de SP dat ze langs zouden komen om te praten. Ze zijn echter niet geweest. Rouwig ben ik er niet om, want het was toch te warm om te praten.