woensdag 8 juli 2015

ZOON JASPER DE BOER KNIPT WEER IN BEIJUM

Hij was een jaar weg. Naar Almelo om te studeren en te werken. Maar hij is weer terug in het Groningse. Kroonprins Jasper de Boer werkt weer in de kapperszaak van zijn vader en hij zal naar verwachting de zaak gaan overnemen als vader gaat rentenieren.

Zoals Beijum al bijna 25 jaar (volgend jaar hebben ze er een jubileum) aan kapper Gerrie de Boer is gewend, zo kan de naar de kapper gaande wijkgenoten de komende kwart eeuw, misschien wel een halve eeuw, van Jaspers knipkunsten gaan genieten.

Is papa blij met de thuiskomst van de 'verloren zoon?' "Ja natuurlijk, ik ben blij dat hij weer terug is. Hij heeft het familie-gen wat betreft haar knippen in zich want hij heeft z'n kappersstudie vervroegd afgerond. Geen wonder, hij had hier in de zaak al zoveel praktijkervaring opgedaan."

Vader en zoon werken in een vrouwenteam. Dat heeft consequenties: "Er zijn twee dames met zwangerschapsverlof en een is net bevallen."
De komst van zoon Jasper is daarom extra welkom als stabiele factor in de zaak. Hooguit gaat hij in de toekomst een keer een weekje op vaderschapsverlof, het zou zo maar kunnen.

Op de foto zien we Jasper een vijftienjarige Beijumer jongen knippen. Het kan best zijn dat klant en kapper de komende dertig jaar aan elkaar verbonden blijven, wie zal het zeggen.

Geen opmerkingen: