vrijdag 3 juli 2015

DE SCHOOLVAKANTIE IS BEGONNEN!!!!!
De deuren zijn dicht en de schoolpleinen zijn verlaten. Op deze prachtige zomerdag in juli 2015 zijn alle kinderen van basisscholen in Beijum (en ook daarbuiten) begonnen aan een zes weken durende schoolvakantie. 

Om twaalf uur vanmiddag stegen juichkreten op vanaf de verschillende schoolpleinen. Helemaal in stijl gekleed verlieten de kinderen de warme en broeierige klassen. Korte broeken, t-shirts, sandalen, rokjes.

Op het schoolplein van de Heerdstee gingen de kinderen traditioneel aftellen van tien naar nul. De laatste tien seconden van het schooljaar 2014/2015, daarna gingen de handen in de lucht en steeg er gejuich op. Zie foto' boven. Op de linker afbeelding zien we wachtende ouders voor het hek staan wachten..

Kijk, wie zien we daar op de rechter foto met wit t-shirt aan? Op de valreep nog even, de beste leerkracht uit Groningen van het afgelopen seizoen.


De onderste afbeelding is bij de Calvijnschool gemaakt. Voor de laatste keer in het afgelopen schoolseizoen lopen ouders en kinderen het speelplein af.
Links op de foto zien we een spandoek hangen met als tekst erop: 'Deze school wordt duurzaam gemaakt.'

Dat is iets voor een bericht na de vakantie. Kinderen en ouders gaan eerst een duurzame vakantie vieren. Hopelijk blijft het prachtig zomerweer.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De beste leerkracht van Groningen is gelukkig niet beoordeeld op z'n kleding.

ronald wegman zei

****Inkoppertje inkoppen doen doet****, kom ook eens naar de Goudgoed gesponsorde dames van de tussendemiddagopvang kijken