"Je kunt ook op een takje van een knotwilg gaan kauwen, of er thee van zetten."
Onderschat haar niet, ons aller kruidenvrouwtje uit Beijum.
Onderschat haar niet, ons aller kruidenvrouwtje uit Beijum.
Kom op zeg, dat domme corona virus, wat wil dat nou?
Na deel 1 nu deel twee....
Zoals beloofd nog meer tips. Vandaag een simpel middeltje dat mensen al sinds de oertijd gebruiken en dat overal te vinden is, want worden er op dit moment veel (knot)wilgen gesnoeid. Zoek een tak met een doorsnee van 4 tot 5 cm en schil voorzichtig de groene schors eraf. Het hout dat eronder zit heb je niet nodig, dus het is een subtiel klusje.
Wilgenschors bevat onder andere salicylzuur wat weer de basis is van een van de eerste pillen die ontwikkeld zijn, namelijk het aspirientje. Maar waar het pilletje maar 1 stof bevat en daardoor als bijwerking het bloed verdunt, bevat de de wilgenschors zelf nog veel meer stoffen waaronder looistof, een bloedstelper. Wilgenschors werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend, dus goed om in huis te hebben, of die griep nou komt of niet...
Je kunt natuurlijk gewoon op een takje kauwen (ik zeg niet dat het lekker is) of thee zetten van de vers gedroogde schors maar je kunt hem ook fijn geknipt in een glazen potje doen en bedekken met jenever of wodka. 3 weken op tafel laten staan en telkens even schudden als je eraan denkt en klaar is je wilgenschorstinctuur. Zeven en 10 druppels per keer met een beetje water innemen, 3 tot 10 (bij griep) keer per dag.
Je kunt de gedroogde schors ook malen en 3 x per dag een mespuntje innemen.
Morgen meer over de natuurlijke antibiotica.
Saskia Nieboer
2 opmerkingen:
Kwakzalverij niks niks minder ronduit gevaarlijk dit soort ,de reguliere geneeskunst daar heb ik vertrouwen in ,en alle haters ga lekker op takken kauwen zie jullie wel op de eerste hulp als je echt hulp nodig hebt ,en nee heb geen kalmerende neptroep nodig .
Waarom geef je deze kwakzalver een podium op je website, blogger?
Een reactie posten