zaterdag 15 februari 2020

SIETZE VAN DE HULPEXPRESS HEEFT EEN HUISVRIEND


"Dit is mijn huisvriend, hij groet me altijd als ik binnenkom en hij zegt ook 'hallo' en 'hoe gaat het.' Hij is nu stil want hij houdt niet van bezoek."

Altijd leuk om even het huisje van de directeur van de Hulpexpress in de Hiddemaheerd binnen te wippen.
Sietze den Iseger is zijn naam.

Op zijn vrije dag, afgelopen middag.

Moet deze blogger eigenlijk niet doen, de directeur heeft ook zo zijn rust nodig op zijn vrije dag....hij werkt zes dagen in de week.
Vloeren leggen, grofvuil van mensen wegbrengen, klusjes doen, reparaties uitvoeren.

Maar het mocht even. Wat een aardige man toch.

De tv was aan, een topper uit de Spaanse voetbalcompetitie stond op. Sietze was goed gemutst en rookte een sigaret. "Het gaat uitstekend met de Hulpexpress."

Dat zal, er wordt concreet en basaal hulp verleent aan mensen die het nodig hebben, niet lullen maar poetsen. Sietze: "Ik heb praktisch alleen mensen met een beperking of verslaving in dienst, gewone vrijwilligers zijn bijna niet meer te krijgen."

Even praten over de nieuwste oprisping van wannebe opbouwclubjes in de wijk. Het wijkteam, Beijum Bruist, Wijkvernieuwing Beijum, Ondernemersclub, enzovoort.

Veel gepraat op bijeenkomsten van dit soort clubjes, in groepjes uiteengaan, plannen voor Beijum brainstormen. Huis aan huis-flyers van de gemeente Groningen er achter als aanjagers, vaak dezelfde mensen die er komen opdagen, heel veel blabla.
Sietse: "Ik hou daar niet van, verschillende groepen werken moeilijk met elkaar samen en zijn onder het mom van 'voor de wijk iets doen' alleen maar met hun eigen belangen bezig."

Deze blogger woont een kwart eeuw in Beijum en snapt wat de directeur bedoelt. Een jaar of twintig geleden had je opbouwgroepjes als Heel de Buurt, Stichting stiel, je had een Wegwijsbus.
De geschiedenis herhaalt zich steeds, het wiel moet steeds weer worden uitgevonden.

Laat Sietze maar schuiven en zonder gesoes het betere werk doen voor Beijum.

Maar Sietze, je hebt een papegaai aangeschaft?
"Ja, die is nu niet blij, ik laat hem wel eens vrij rondvliegen en hij zit nu in een kooi. Komt bij dat jij er bent, hij houdt niet van bezoek."

Schreef de blogger boven dat Sietze een aardige man is?

Sietze, een papegaai kan wel vijftig jaar oud worden, wat moet dat nou als je doodgaat?

Met een grijns en vol galgenhumor: "Dan leer ik Charly, zo heet hij, eerst nog een paar vieze woorden en dan laat ik hem aan jou na."

Schreef deze blogger boven dat Sietze een aardige man is?
(Binnenkort belangrijk nieuws van uit de Hulpexpress. Wordt vervolgd).
Video beneden....En Beijum heeft Sietze.....Bram Douwes.....

Geen opmerkingen: