maandag 24 februari 2020

MAANDAGOCHTEND (431)


De foto's van deze MAANDAGOCHTEND zijn vlakbij de Wibenaheerd-rotonde gemaakt.
Op de bovenste foto kijken we uit op de Zuidwending, richting westen.
De wind komt meestal uit die richting, met als gevolg dat er de nodige zwerfvuil tegen de kade (rotonde Wibenaheerd) aanklotst.

Deze blogger vraagt zich af of er niet meer uit ons kanaal dat dwars door Beijum loopt valt te halen. Aan de andere kant, wat een eenvoud deze Zuidwending. Er wordt amper in gevist, schaatsen wordt hem niet meer,  en toeristische attracties, boten, kunnen we vergeten.
Maar wat is de functie van dit kanaal eigenlijk?

Over het gebouw dat op bovenste foto links buiten beeld staat hebben we het afgelopen donderdag reeds gehad. Van miljoenen-schoolproject, tot een plek in een landelijke top 10 wat betreft architectuur naar een anti-kraakpand. En dat in 10 jaar tijd.

Maar kijk aan, en lezers attendeerden er n.a.v. het bericht van afgelopen donderdag reeds op, de Qbuzz-chauffeurs hebben er een hokje gekregen waar ze koffie kunnen drinken als de bussen opladen.

Zie foto links, de naam van de busmaatschappij zit op het raam geplakt.

Terwijl de chauffeurs koffie drinken kunnen ze uitkijken op hun bus die aan de stekker hangt, zie afbeelding rechts.

Het oplaadstation is iets positiefs in dit gedeelte van Beijum.
Voor de rest zijn alle tien jaar geleden gelanceerde en uitgevoerde plannen van de gemeente Groningen om dit gedeelte van Beijum Oost een facelift te  geven faliekant mislukt.
Weg school. En weggegooid geld zo'n avonturenspeelplaats, zie nog eens de link die naar het bericht van afgelopen donderdag verwijst.

Het is dat geld niet allerbelangrijkste in het leven is. Een prettige en voor zover mogelijk gezonde laatste week van februari 2020 toegewenst.


Geen opmerkingen: