maandag 3 februari 2020

ER KOMT EEN KDV BIJ DE DOM HELDER CAMARASCHOOL

"Er wordt een peuterspeelzaal gebouwd. Nee, een Kinderdagverblijf

Pardon, je kunt er niet meer door, we trekken de hekken dicht."


Afgelopen vrijdagmiddag was dat.


Deze blogger trachtte vanuit de Onnemaheerd richting de Wiershoeck te fietsen cq te lopen( want grasveld).

Werknemers die aan hun vrijdagmiddagborrel toe waren hielden hem tegen.

Zie foto boven..

Rechts ligt de speelplaats van de Dom Helder Camaraschool. Links de woonhuizen van Begeleid Wonen Lentis.

Zie foto's.

Bekijk de foto's eens vanuit het omgekeerde perspectief, zouden de scouts van de Voerman hier misschien een onderkomen kunnen krijgen?

Vier jaar geleden, verzin het maar eens...maar heus, er zou een Knarrenhof op het schoolplein op de driekoeks-grasveld DHC-Lentis-Wiershoeck komen.

Maar nee dus. Vanuit een Wiershoeck-medewerker:"De Dom Helder Camaraschool laat een kinderopvang op het grasveldje bouwen."

Update 18.35 uur, de rechter afbeelding en onderstaande persbericht werd nog ingezonden.
De bouw van Knikdak gaat van start. De officiële handeling voor de start van de bouw vindt plaats op donderdag 13 februari 2020, van 14.00 - 15.00 uur, op de bouwlocatie. Dit is op het grasveld achter de Dom Helder Camara Basisschool aan de Onnemaheerd 2 in Beijum te Groningen. Hierbij nodigen wij u van harte uit om samen met ons de starthandeling bij te wonen.    
Knikdak biedt na oplevering huisvesting aan kinderopvang van Stichting Kinderopvang Stad  Groningen alsook aan Jongerenzorg Groningen. Voor laatst genoemde worden 22 zelfstandige woningen gerealiseerd voor jongeren die begeleid gaan wonen. Beide organisaties huren van Christelijke Woningstichting Patrimonium, de toekomstige eigenaar van het gebouw.

De door de gemeente Groningen uitgeschreven prijsvraag (planontwikkeling) is gewonnen door ontwikkelaars Henk Folkersma en Rutger Gietema. Het ontwerp van Knikdak is van de hand van architectenbureau ONIX NL. Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam is verantwoordelijk voor de realisatie van KnikDak.

De officiële uitnodiging met het volledige programma volgt.                     
We hopen u op 13 februari 2020 te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,
namens alle partners,

Auke de Vries, directeur-bestuurder Patrimonium
Kees van den Berg, manager Vastgoed Patrimonium
Henk Folkersma
Rutger Gietema

1 opmerking:

Joyce Mollema zei

Vanaf heden wordt op het grasveld een nieuw gebouw geplaatst waar de SKSG, Dom Helder Camaraschool en Jongerenzorg Groningen hun intrek in nemen. De school en opvang bouwen samen aan een IKC: een integraal kindcentrum. In een IKC wordt vanuit één visie gewerkt aan de ontwikkeling van kinderen. Wat nieuw is, is dat we ook een kinderdagverblijf starten waar plaats is voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. De peuterspeelzaal en BSO-groepen voor kinderen van 4 t/m 7 jaar gaan ook gebruik maken van het gebouw.

We adviseren belangstellenden om onze Twitterpagina (@DHCamaraschool) en onze website (www.domheldercamaraschool.nl) in de gaten te houden om de ontwikkelingen te volgen.

Zie ook OOGTV voor een persbericht over de bouw.