zaterdag 8 februari 2020

OOK EEN QBUZZ KAN PECH HEBBEN"Ja, ik ben hier niet voor niks. De bus doet niks meer."

Het zijn niet de meest Groningse snuggere vragen als je iemand half onder een bus ziet liggen en je aan de persoon vraagt of er iets mis is met het voertuig.

Halverwege de middag zag deze blogger bij de Wibena-rotonde, daar waar zes weken geleden een oplaadstation voor elektrische bussen is gekomen, een gele wagen van een takel- en bergingsbedrijf uit Hoogkerk voor en een achter een Qbuzz staan.

Er liepen twee oranje geklede mannetjes rond, waarvan de een af en toe onder de bus kroop.

Je moet werkenden niet teveel storen, maar ondergetekende wist het ene mannetje te ontfutselen dat er iets met een ventiel en met lucht was.
En dat had niks met een der banden uit te staan, die waren alle vier goed vol.

Deze blogger is niet bepaald technisch aangelegd, hij vraagt zich wel af wat twee gele wagens van Poort daar deden. Je kunt moeilijk een bus bergen met een of twee auto's.

Geen idee of er een soort van Wegenwacht voor stadsbussen is. Of dat de bus weer gerepareerd is.

Foto beneden, bij een oplaadstation horen blijkbaar grote kasten.

Foto links, er loopt een of andere snoer vanuit de bergingswagen naar de defecte bus.


Update 9 februari, 20.00 uur.
Op de een of andere manier wordt dit bericht massaal bekeken.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een gelede bus heeft meer dan 4 wielen,Johan. De bus is door de voorste auto van poort weggesleept. Deze auto sleept ook vrachtauto’s weg.

Sander F. zei

Dat 'snoer' zal wel een luchtslang zijn. Die wordt aan het te bergen voertuig gekoppeld zodat er altijd lucht in de ketels van het af te slepen voertuig zit. (die lucht wordt dus door de bergingstruck gemaakt).

Wat zal de storing geweest zijn? Na (tijdens) het laden is de aansturing voor de (elektronisch aangedreven) luchtpomp in storing gegaan.. waardoor er geen lucht meer in de ketels kwam en de bus dus op de rem bleef?

Anoniem zei

Wat een heerlijk nietszeggend artikel.

Wietsie zei


Ach, sinds er E bussen zijn hebben de takelbedrijven genoeg werk.