woensdag 26 oktober 2022

COLUMN UIT LEWENBORG (263)

Het wondermiddel

Dit product mag niet missen in je huis, het is werkelijk overal voor te gebruiken. Van schoonmaak klusjes, verwijderen van diverse nare geurtjes (ook zweetvoeten hebben er baat bij) en het werkt zelfs als een maagbeschermer.

Ieder mens die veel medicijnen slikt, krijgt er meestal een maagbeschermer bij van de huisarts. Veel mensen hebben last van de bijwerkingen die dit medicijn met zich meebrengt.

Nu las ik ergens vorige week dat het gezond is om elke dag een glas te vullen met een half theelepeltje baking soda te en water om het vervolgens op te drinken. 

Zelf heb ik ook een maagbeschermer en liet deze even een poosje staan, om het wondermiddel eens slikkend te proberen in plaats van als een schoonmaakmiddel te gebruiken. Het helpt, ik heb nog geen last weer gehad van maagzuur. Lijkt me ook gezonder dan de omeprazol bijvoorbeeld.

Baking soda heeft het natuurlijke vermogen om zuren tegen te gaan, het wordt daarom ook wel zuiveringszout genoemd. Het vermengen van water en een beetje baking soda in een glas en dit consumeren kan maagzuur neutraliseren en het gevoel van brandend maagzuur helpen te voorkomen. Zo verzacht het de ontstekingen en darmgassen in je lichaam. Tegelijkertijd beschermt het je ook tegen urineweginfecties. Tegen deze infectie kun je ook de baking soda vermengen met veenbessensap om het te voorkomen. Het helpt ook nog eens om een hoog cholesterol te verlagen, met name de slechte LDL. Misschien wel weer een pilletje aan de kant…

Mensen die willen afvallen en dit doen door een dieet te volgen is het gebruik van dit middel ook aan te raden, want de meeste diëten zorgen ervoor dat het lichaam zuur wordt, waardoor je gevoeliger bent voor verschillende ziektes.  Teveel zuur in je lichaam kan in verband worden gebracht met osteoporose, artritis en kanker.

Baking soda is lekker goedkoop, wees echter wel voorzichtig met de hoeveelheid. Teveel is juist weer schadelijk voor het lichaam, omdat je dan te alkalisch wordt.

Dit betekent dat je lichaam een te hoge pH waarde heeft. 

Om je lichaam goed te laten werken heb je een perfecte balans tussen zuurgraad en alkaliteit nodig. Je maag heeft een bepaalde zuurgraad nodig om voedsel te verteren en je systeem heeft alkaliteit nodig. De pH-schaal gaat van 0 tot 14. Waarden onder 7 worden als zuur beschouwd, en iets hoger dan dat staat voor een alkalische omgeving. In sommige gevallen wordt het lichaam te zuur, wat een lawine van negatieve reacties teweegbrengt.

En een laatste bijzondere eigenschap van baking soda is dat het een licht antiseptische werking heeft, zo is het dan ook te gebruiken om virussen en bacteriën in je lichaam tegen te gaan. Bijvoorbeeld gorgelen met het mengsel bij keelpijn en denk zo maar verder…

Nog een laatste feitje:  Een té zuur lichaam is niet goed! 

En mensen die citroenen lekker vinden, kijken er misschien wat zuur bij, maar het levert niet teveel zuur aan je lichaam. Citroenen zijn echt gezond, net als ander fruit.

Ik blijf dus nog even aan het drinkbare baking soda mengsel. Man, wat een goed spul. 

Voor je lichaam, je huis, de schoonmaak, persoonlijke verzorging, denk aan scrubben, maskers of zweetvoeten. 

Een super divers product voor weinig geld. 

Had ik dat maar eerder geweten.

2022©Vlindertje73

Afbeelding van Anja-#pray for ukraine# #helping hands# stop the war via Pixabay

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed spul, maar niemand heeft het over die dooie vissen smaak als je het drinkt.... bleh. Zeker als het wat ouder is, want het is beperkt houdbaar. Maar het helpt wel.

Anoniem zei

Overigens weet misschien niet iedereen dat je door die maagbeschermers niet alle voedingsstoffen en vitamine opneemt waardoor te korten kunnen ontstaan zoals vit B12 tekort, zeker bij langdurig gebruik.

Kees Huizenga zei

Zie verder:

https://bakingsoda.nl/baking-soda-infotheek/wat-is-baking-soda/

https://bakingsoda.nl/baking-soda-infotheek/gezondheid/


Bij inwendig gebruik is het zeer verstandig om eerst uw huisarts te raadplegen. Zie de tekst bij "Inwendig gebruik" bij de bovenste link. Onderaan.

Anoniem zei

Hoi, bedoel je dan van de omeprasol bv of van de baking soda?