maandag 3 oktober 2022

MAANDAGOCHTEND (564)

 

De betonblokken zijn op de een of andere manier weer verdwenen.

Langs het pad dat tussen het Melsema-gebouw en het Innersdijk-terrein loopt en waar je tot voor kort niet meer mocht fietsen maar  wel wandelen.

Zie foto boven, 'tot voor kort' is ca een week.

Er waren afgelopen februari betonblokken geplaatst omdat bezorgscooters ook over het wandelpad denderden. En er werd gefietst.

Wat zal de reden zijn dat de obstakels weer zijn weggehaald? Nieuwe ronde nieuwe kansen?

Deze blogger wil bezorgers op scooters niet op ideeën brengen, maar elke bezorger weet: elke minuut geld. En van Plein Oost komend zorgt deze doorgang zeker voor een halve minuut minder bezorgtijd. Maar goed, niet doen bezorgers...wandelpad....

Anderzijds, langs de Zuidwending loopt ook een wandelpad, maar er wordt ook over ghefietst.

De blogger is ook wel eens 'ondeugend.' Hij vindt het een genot om langs ons Knoal te fietsen. Twaalf jaar geleden maakte hij een Beijumrijder-fietstocht langs de Zuidwending.

Foto links, aan de andere kant van het gebouw. Terrein van fietsers, wandelaars, autorijders, scooterrijders. En waar je je elektrische auto kunt opladen. Deze blogger rijdt gedeeltelijk elektrisch en gedeeltelijk op benzine. Een hybride auto, zogezegd. De elektrische accu laadt zich al rijdend op.

Nogmaals de foto, waarschijnlijk moet je zelf een oranje oplaadsnoer regelen. Handig, stekker in de oplader en in de auto...en 'tanken' maar. Duurzaam en schoon.

Foto rechts, het zou op het eerste gezicht zo een aflevering uit de serie Mooi Beijum kunnen zijn. MMaar ja....zie rechtsonder tussen het mooie groene eendenkroon. T.h.v. de Beijumkorf.

Een prettige nieuwe week toegewenst. En blijf vooral voor zover mogelijk gezond.

Geen opmerkingen: