zaterdag 22 oktober 2022

OP BLOTE VOETEN IN DE HERFST JE HOND UITLATEN


Het schijnt erg gezond te zijn om op blote voeten te lopen. Binnen maar zeker ook buiten.

Schoenen  kunnen knellen, voeten 'ademen' minder met schoeisel aan, zweetvoeten, etc.

Donderdagmiddag liep een sportief uitziend heerschap met zijn hond langs de Wibena-rotonde. Het had geregend, de herfstbladeren dwarrelden rond.

Afbeelding links is van een afstandje gemaakt, boven; even met de blotevoetenloper praten. En een foto maken, vanzelfsprekend hoefde hij niet met zijn gezicht in beeld. Zo: "Als het winter is loop ik ook gewoon op blote voeten door de sneeuw." Blogger: en daarna naar binnen en lekkere warme sokken aan bij de verwarming? Blotevoetenman: "Nee, waarom?"

Volgens voetreflex-deskundigen zijn voeten met alle organen in het lichaam verbonden (via bepaalde drukpunten). Het is daarom bijvoorbeeld heel gezond om op blote voeten over grind of over een schelpenpaadje te lopen (moet niet te zeer doen natuurlijk).

Deze blogger is wel eens op blote voeten wezen hardlopen in het Kardingerpark. Lekker, maar wel uitkijken voor glas op de weg...

Op blode vout'n deur 'n stukkie Grunn banjeren? In het Westerkwartier ligt een bijzonder pad: 't BlĂ´de Fuottenpaad, oftewel het Blotevoetenpad Opende. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit, en lopen maar! Visitgroningen

Zonder schoenen
Waar moet je op letten bij het kopen van schoenen als je een hallux valgus hebt? 5 tips waar je op moet letten als je schoenen gaat kopen. Waar moet je op letten bij het kopen van schoenen als je een hallux valgus..
 lopen
 is beter voor je voeten. Dat blijkt uit onderzoek onder mensen die op blote voeten lopen. De voeten van `blote voeten’ lopers zijn vergeleken met mensen die wel schoenen dragen. Het blijkt dat de `blote voeten’ lopers veel minder druk onder hiel en de voorvoet hebben.

1 opmerking:

Anoniem zei

Misschien wel de belangrijkste reden om regelmatig op blote voeten te lopen buiten: sinds we allemaal op rubberen en kunststof zolen zijn gaan lopen kunnen we niet goed meer 'aarden'. Ook zijn de meeste (kinder)schoenen veel te smal waardoor er geen optimale voetspreiding kan ontwikkelen.