maandag 10 oktober 2022

DOET VERDWIJNEN HULPEXPRESS BEIJUM NOG MEER VERSMEREN?Het was al bekend dat het zou gebeuren, zie nog eens dit Beijumnieuws bericht.

Maar echt beroerd nieuws kun je het beste in komkommertijd lanceren.

Zoals ook met het om zeep helpen van de Hulpexpress.

Lekker dan, midden in de zomerperiode deze hulpdienst, een uitkomst voor veel mensen met een wat smallere beurs, de nek om te draaien.

Zeker, het koste de nodige euro's aan subsidie om de Hulpexpress van Sietse den Iseger overeind te houden.

Maar ja, het leverde ook veel op, geachte boekhouders binnen de gemeente Groningen. Grofvuil naar de stort brengen...tuinafval....de Hulpexpres deed dat allemaal...

Foto's zijn de afgelopen weken gemaakt.

Het ziet er niet zozeer versmeerd uit bij nader inzien, versmeren ontstaat meer door zwerfvuil, dit is meer een geval van grofvuil dumpingen.

Foto boven, wat mankeert iemand om een wandelwagen langs de weg te zetten? Sietse had hem met alle liefde opgehaald. Foto is gistermiddag gemaakt. 

Foto's beneden, Wibena-rotonde. Vuilniszakken, ander troep en twee schilderijtjes.

De katten in de wijk kunnen de troep wel waarderen....

Er schijnt een ander bedrijf te bestaan, Handig in de Buurt, een soort van Hulpexpress 2.0. Alles best, maar de Hulpexpress zat in de genen van de wijk. Doodzonde. En Sietse is er kapot van. Je hebt plusplusplus in de wijk. Maar dit is minminmin. Hallo Gemeente Groningen, hallo Milieudienst 050.

(Verder is deze blogger van mening dat dumpen ook een mentaliteitskwestie is. het opdoeken van de Hulpexpress is geen rechtvaardiging voor het versmeren of verrommelen van Beijum)


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Er zit een kringloop winkel in de buurt, hoe moeilijk is het om het daar heen te brengen?????? Die wandelwagen lijkt nog goed....schilderijtjes ook niks mis mee.. zo zonde

Anoniem zei

De oplossing is het ophangen van cameras zodat dumpers aangepakt kunnen worden. Wat mij betreft mag dit soort tuig het land uit.

Kees Huizenga zei

Zie in dit verband het volgende bericht van OOG TV van 29 augustus 2022:

https://www.oogtv.nl/2022/08/handig-in-de-buurt-wil-activiteiten-ter-zieler-zijnde-hulpexpress-voortzetten/


Ik pleit al jaren voor cameratoezicht bij het Winkelcentrum van Beijum en Plein Oost. Idem dito winkelcentrumwachters, Plein Oost-wachters (inclusief de Claremaheerd) en heerdwachters. Zeker bij de Wibenaheerd.


Het is dweilen met de kraan open. Gemeente, doe iets! Organiseer een bewonersavond over dumping van huishoudelijk afval en grofvuil! Mogelijk samen met de Bewonersorganisatie Beijum, heerdcomités en huurdersorganisaties.

Anoniem zei

Cameratoezicht ja! Winkelcentrumwachters is een belachelijk idee.