maandag 17 oktober 2022

MAANDAGOCHTEND (566)


De Smeltkroes heeft sinds afgelopen week een echt bord boven de ingang hangen.

Zie foto boven.

Niet verkeerd. Voor de herkenbaarheid, eventuele pakketbezorgers, verdwaalde gasten in doolhof Beijum....hier moet je zijn.

Ziet er goed uit dames, wel even één dingetje: als jullie aan het einde van jullie werkdag naar huis gaan, kunnen jullie dan het bordje met opschrift geopend even omdraaien? Dank u.

Komende vrijdag is weer Warme Jassendag bij de Smeltkroesjes. Klik op de link en zie dat nog niet heel Beijum dit project in de Kringloopwinkel van Beijum heeft gevonden. Want waarom wollen truien op straat mieteren?

Foto links, Bunnemaheerd. Niet zozeer een wollen trui maar wel een compleet wollen apenpakje. Met capuchon en al...was lekker voor de jassendag geweest...truien en apenpakjes zijn vast ook welkom. Als het maar warm is.

Zie ook afbeelding beneden. Ligt het er nog? Wibenaheerd. Kleren en schoenen. Honderdvijftig meter vanaf de Smeltkroes. Sociaal Beijum, Smeltkroes, en Asociaal Beijum in één bericht.

Foto rechts, stukje particuliere duurzaamheid in de wijk. Regenwater opvangen. Om de tuinplanten mee te sproeien?
Je hebt ook mensen die met hun douchewater het toilet doorspoelen. Simpel eigenlijk, hergebruiken van energie, in dit geval water.

Zo kun je ook kleren hergebruiken, even wassen en niet op straat dumpen maar naar de Smeltkroes of Kringloopwinkel brengen, geachte aso's!

De nieuwe week is weer begonnen. Herfstvakantie. Blijf vooral gezond...en warm aangekleed. Een prettige week toegewenst.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Een mooi bericht van OOG TV van vanmiddag:

https://www.oogtv.nl/2022/10/wijkbedrijf-beijum-krijgt-bijna-65-ton-om-leefbaarheid-te-vergroten-en-wijk-te-vergroenen/

Ik mis bij de opsomming Wij Beijum, de Kringloopwinkel aan de Claremaheerd, de schooltuinen in de Groene Long van Beijum en de Smeltkroes Beijum.

Komt er in Beijum een composteringsbedrijf?

Het gaat om 6,5 ton = € 650.000.