zondag 16 oktober 2022

SAMI JOHNSON GAF EEN THEATERWORKSHOP IN HET TREFPUNT

 Programma Week Tegen Eenzaamheid

Theatre Workshop Beijum

Werkplaatsdirecteur: Sami A. Johnson, theatremaker en theatre docent university of Groningen Cultural Center (USVA).

Time: 8th of October 2022, 10:00-12:30, Trefpunt Cafe, Beijum

Foto's + tekst zijn ingezonden door Sami Johnson, een mix van Nederlands en gebroken Engels.

Inleiding:

Het evenement vond plaats in het Trefpunt Café Beijum in samenwerking met stichting De Wiershoeck’ en Wij Beijum, als onderdeel van de programmaweek tegen eenzaamheid. Het belangrijkste doel was het bevorderen van inclusiviteit en geestelijke gezondheid door theater te gebruiken als medium om burgers met elkaar te verbinden en hen de kans te geven verschillende scenario's te spelen met behulp van muziek en beweging. Daarnaast was het idee om verbindingen te ontwikkelen door de belichaamde ervaring van ritme, gebaren en beweging in de ruimte. Het eerste deel van de workshop was gericht op het opwarmen van het instrument dat het lichaam is, en het tweede deel liet de deelnemers kennismaken met improvisaties met behulp van poëzie en muziek.

Deelnemers: Onder de deelnemers waren: Merita Dershaj, Gerrit Dijkstra, Safoora Kamjan, Leo Moeller, Esther Hoorn, Boukje Smit, Anita Mulak en Ilse Slopsema.

Opdrachten: Begonnen met oefeningen van Michael Chekhov met behulp van de kwaliteiten vormen, zweven, vliegen, stralen en het denkbeeldige centrum om karakterwerk te ontwikkelen. Gevolgd door scenario's verkend met klassieke muziek op basis van mijn studie bij Ariane Mnouchkine van Théâtre du Soleil.

Feedback: Sommige deelnemers waren nieuw in het theater en kwamen voor het eerst uitproberen en hadden tot hun verbazing een leuke ochtend met het spelen van verschillende personages en theaterspelletjes. Een van de favoriete scènes die gespeeld werd, was koorwerk dat een storm in groep van vijf uitbeeldt. Alle deelnemers waren zeer attent, gefocust en investeerden zichzelf in het verkennen van verschillende situaties voor improvisatie. Ze toonden interesse om één keer per week bijeen te komen om deze praktijk verder te ontwikkelen, wat op zijn beurt bevestigt dat het doel van de workshop was bereikt. We ontmoeten elkaar graag elke woensdag in Café Trefpunt van 16:00 tot 17:30 uur. er is geen voorafgaande theaterervaring vereist, de uitnodiging staat open voor iedereen, van jeugd 13+ tot volwassenen.

Dankbetuigingen: 

Graag wil ik Marjon De Boer van De Wiershoeck bedanken voor het organiseren van deze theaterworkshop, zij is een enorme steun en inspiratie geweest om deze workshop mogelijk te maken. Bovendien dank aan mijn vrouw Merita Dreshaj voor het meedoen en het maken van mooie foto's. Tot slot wil ik ook het Trefpunt Café bedanken voor het geven van hun ruimte en hun voortdurende steun. 

Zie ook dit bericht uit juli

Geen opmerkingen: