maandag 3 oktober 2022

STICKERS IN EN ROND BEIJUM (7)


 

 Het zou kunnen dat een der stickers al eens in een vorige aflevering heeft gestaan. Deze blogger houdt de oogst der miezerige maffe stickertjes niet bij. Maar deze foto's zijn de afgelopen drie weken gemaakt.

Eerst even, deze blogger vermaakt zich kostelijk met de steeds weer nieuwe aanwas van nieuwe woorden in het politieke 'debat.' "Debat' omdat de woorden vaak op Twitter worden gebezigd. Twitter is meer een riool van schreeuwers die menen gelijk te hebben dan dat er fatsoenlijk standpunten worden uitgewisseld. 

Fatsoenlijk? Daar begint het al, fatsoenlijk zijn, deugen is verdacht vanuit extreem rechtse hoek en moet bespot worden. In 2020 maakte deze blogger een bericht over rechtse gelijkhebbers en deugen.
Wat heb je nog meer wat betreft gezellige woorden vanuit rechts Nederland? Tribunalen natuurlijk. Overwegend voorkomend uit de lachwekkende complothoek van FVD. Ze weten het zeker...ze gaan komen. En steeds maar weer wordt de datum waarop tribunalen zullen gaan beginnen opgeschoven...

Dat heb je nog dat getamboereer over de Great Reset en het World Economic Forum (WEF). Komt overwegend uit dezelfde paranoya complothoek. 
Kijk voor de aardigheid eens op Twitter, kijk je positief aan tegen klimaatplannen, minder co2 uitstoot en heb je hart voor vluchtelingen? Je kunt zo bestempeld worden als landverrader.

Wel eens van "woke' gehoord? Betekent oorspronkelijk: word wakker, gelijkheid voor iedereen. Volgens onze minister van justitie, Yeşilgöz, bedreigt woke onze rechtstaat.

Ook heel modern is opeens het 'extreemrechtse hondenfluitje.'  Wikipedia Een hondenfluitje is een bedekte toespeling, veelal met een negatieve lading over buitenstaanders, die alleen of vooral door ingewijden wordt begrepen. Hondenfluitjes worden in figuurlijke zin in politiek en media toegepast. De herkomst van het woord ligt in het letterlijke hondenfluitje, waarvan de hoogfrequente toon wordt gehoord door honden maar niet door mensen.

De stickers dan. Gaaap, er blijven de nodige dramkonten in hun Corona-Gelijk hangen. Zie afbeelding boven. Natuurlijk, viruswaarheid tegen corona is een leugen.

Afbeelding links, wishful thinking? Is Beijum wel racisme vrij? Tja.

Foto rechts, ja hoor: het klopt niet en hart voor NL hebben. Als je echt hart voor Nederland hebt sluit je niemand buiten, geachte tegenstanders van de coronamaatregelen die voorstanders ervan maar niet kunnen respecteren.

Daaronder, gottegot, aan welke kant van de geschiedenis sta jij? Het dominee gehalte walmt erin door. De goeie kant, het Eigen Gelijk. De Realisten die de Waarheid in pacht denken te hebben.

Links nog zoiets, over volgzaam zijn en 'als jouw QR-code niet meer werkt. Is het de wappie-achtigen onder ons niet duidelijk dat ze overwegend net zo volgzaam zijn als de schapen onder ons?

Ach nee, natuurlijk niet, degenen die sit soort stickers plakken hebben zelf onderzoek gedaan.

Afbeelding recht beneden, over de langst zittende parlementariër van Nederland. Grote kans dat je inderdaad gek wordt als je jaren achtereen schreeuwt en scheldt vanaf de zijlijn en jezelf daardoor buiten elk mogelijke regeringscoalitie houdt. Op andere politici afgeven, nooit verantwoordelijkheid dragen, nooit een constructieve bijdrage geleverd. Sticker hangt direct over de Korrewegbrug links.

Foto beneden, Kardingerpark. Vooral dat schreeuwende WIJ WINNEN is grappig. Zeker, miezerige stickertje-plakkers, jullie gaan winnen hoor. Boeiuh!!!

Twitterbericht beneden, Rob de Wijk komt ook wel eens maffe stickers en bordjes tegen....

Geen opmerkingen: