woensdag 12 oktober 2022

BEIJUMNIEUWS BESTAAT VIJFTIEN JAAR

 Het blijft geweldig om te doen. Maar hoe houdt een mens dit vol?

Dat laatste even vanuit een helicopterview naar mezelf bekeken.

Op 12 oktober 2007 zag Beijumnieuws het digitale daglicht. Nog geen half uur nadat ondergetekende met een redactie uit de Beijumkrant was gestapt i.v.m. machtswellustig gedrag vanuit de bewonersclub waar de krant onder viel. Vandaag exact vijftien jaar geleden alweer.

Deze blogger heeft geen zin om het hele onverkwikkelijke verhaal hier weer op te lepelen, lees desgewenst nog eens het bericht van vijf jaar geleden toen Beijumnieuws tien jaar bestond. Daarin staat achtergrondinformatie met doorverwijzende links.

De lieden die de onafhankelijke wijkkrant wilden bezitten zijn de afgelopen jaren van het Beijumer toneel verdwenen, de Beijumkrant hebben ze dood laten bloeden.

Eind goed al goed, en laat het feestelijke vooral de boventoon voeren vandaag. Beijum heeft al weer een jaar of zes een gezonde en steggelvrije nieuwe wijkkrant, het heet De Beijumer en het heeft geen last van splijtzwammen en figuren die op macht uit zijn.

We zijn 18.510 berichten verder sinds oktober 2007. En 22.309 reacties. Die stammen hoofdzakelijk uit de eerste tien jaar, de reacties lopen de afgelopen jaren hoofdzakelijk via Facebook, klik daarvoor op het logo linksboven.

Hoe houdt een mens het vol, schreef deze blogger als tweede zin op.

En dat is momenteel wel een heikel punt. De drive en het enthousiasme om Beijumnieuws tierelierend in de lucht te houden is nog steeds volop aanwezig. Maar dat kan alleen onder voorwaarde van een goede gezondheid.

En daar schort momenteel het e.e.a. aan. 

Vandaag staat er een bericht in Dagblad van het Noorden over het jubileum. Zie beneden. Tou dan mor een keer, zelf eev'n in 't nijs....nou weer het vizier op Beijum...Eigenlijk moeten ge├»nteresseerden de krant even kopen, het monster genaamd Internet, waar Beijumnieuws ook bescheiden toe behoort, moet eigenlijk niet gratis krantenberichten jatten...

En deurbroezen. Veel plezier verder met Beijumnieuws, deze blogger drinkt er vanavond een op.

(En dank aan alle adverteerders, columnisten, fotografen, tipgevers en mensen die de afgelopen jaren oproepen stuurden, zonder een gedegen netwerk is het lastig wijkbloggen)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Twee dochters en een zoon?
Ik weet toch zeker dat het twee zonen en een dochter moet zijn ;)

Henk Kamminga zei

Gefeliciteerd,Johan, met vijftien jaar BEIJUMNIEUWS. Ook bewoners van De Hunze lezen regelmatig BEIJUMNIEUWS, zoals ik. Tjonge, toch alweer een hele periode, oprechte bewondering voor je inzet en enthousiasme!