zaterdag 2 augustus 2008

BONTE BEIJUMEXPRESS 2008

Aanstaande woensdag, de zesde augustus, is het weer zover. De trein in Beijum gaat weer rijden. Welke trein? Een onnozele vraag, er rijdt maar een keer per jaar een trein door de wijk en wel in augustus. Door de wijk rijden is niet helemaal correct, hij rijdt hoofdzakelijk door de hoofdjes en verbeelding van de deelnemende kinderen. Je ziet de trein ook niet buiten het terrein van het Trefpunt. Dit jaar gaat de reis de Rimboe in en gaat de Express langs de Indianen en de Eskimo's en heeft als eindbestemming het Jungle Book. Woensdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 16 uur kunnen kinderen- die zich op hebben gegeven!- in het Trefpunt in de trein stappen en de reis van hun kinderleven maken.


De Bonte Beijumexpress is een aantal jaren geleden opgezet voor kinderen die om uitlopende redenen niet op vakantie konden gaan. In deze dure tijden is het een prikkie om je kind voor 7,50 euro drie volle boeiende dagen onder de pannen te hebben. Niet dat alle kinderen uit Beijum mee gaan doen, de deelnemerscapaciteit heeft zijn grenzen, maar ook willen alle ouders niet dat hun zoon of dochter met de BBE mee gaan doen. Aan een paar vissende jongetjes en nog een aantal kinderen in de wijk vroeg ik afgelopen week of ze ook van plan waren om mee te gaan doen met de BBE:"Wat is dat? Nog nooit van gehoord." Ook sprak ik een aantal ouders die lieten doorschemeren dat hun kinderen niet mee zouden doen:" nee hoor, die van mijn zijn al op vakantie geweest en ze passen daar ook niet tussen."
De meeste kinderen en vrijwilligers die voorgaande jaren steeds mee hebben geholpen zijn vast en zeker wel enthousiast. Voor ouders en kinderen die niet op vakantie konden dit jaar is de Bonte Beijumexpress een mooi en welkom geschenk. En waarom trouwens ook niet voor kinderen die wél op vakantie zijn geweest?

Geen opmerkingen: