maandag 11 augustus 2008

DE SCHOOLVAKANTIE IS VOORBIJ

Het is een bekend en vertrouw beeld rondom de basisscholen: de wachtende en brengende ouders die rond de aanvangs- en sluitingstijden bij de school(en) staan.
Vanaf vandaag is het weer zover, de lange zomervakantie, die ook weer veel te kort duurde of te snel omvloog, is weer voorbij. Niet alle scholen in de wijk hadden hun deuren al weer geopend, de Doefmat en de Heerdstee bijvoorbeeld hebben hun kinderen een vakantiedag langer gegeven. Hier beginnen de lessen morgen weer.

Het is eigenlijk een hondstrouwe groep mensen, deze honderden ouders in de wijk die elke dag weer met hun kroost van en naar school rijdt, fietst of loopt. Door weer en wind staan ze er elke jaargetijde maar weer, het is vaak passen en meten met werktijden en oppassers, en alle stress die daar weer omheen kan zitten. Deze foto nam ik omstreeks het middaguur bij de 1e Montessorischool, de school die het komende schoolseizoen het meest in beweging zal zijn van alle scholen in Beijum. De nieuwbouw staat hier op stapel, de school en ook de omgeving zullen ingrijpende veranderingen ondergaan. Zie hiervoor het artikel van de vorige week over de 1e Montessorischool.

Geen opmerkingen: