zondag 10 augustus 2008

NEDERLANDERS ZIJN SOMS NET DUITSERS

Er gaat een verhaal over vakantie vierende Duitsers in Zandvoort die hele stukken strand of zelf gegraven kuilen bezet houden. De teneur van het verhaal is steevast dat die Moffen niet deugen, arrogant zijn en dat ze onbeschofte Schweine(n) zijn. U kent het verhaal vast wel, het past in het rijtje vooroordelen over onze oosterburen. Ze zijn allemaal vet en dik omdat ze teveel Bratwurst eten en teveel bier zuipen. Ook stralen ze uit dat bei Uns alles besser ist. Om over dat ellendige Deutsche Mannschaft (altijd lelijker spelen dan onze Oranje jongens maar steevast weiter kommen op tournooien) maar te zwijgen.

Maar ga eens op een doorsnee zondagochtend naar het zwembad in sporthal Kardinge. Negen van de tien ligstoelen en gewone zitkuipjes wordt daar bezet gehouden. En dan geen kwartiertje, nee uren achter elkaar. Als je nieuw aankomt en even gezwommen hebt kun je fluiten naar een ligplaatsje. Niet dat er iemand ligt, nee de stoelen worden echt urenlang onbezet geclaimd. Een badjuffrouw vertelde me dat er wel eens is overwogen om een reserveringsverbod in te voeren, maar dat schijnt niet te werken.
Ik kan er letterlijk niet zo mee zitten. Maar denk van de weersomstuit nou niet dat bei Uns hier in Holland alles besser ist.

Geen opmerkingen: