dinsdag 12 augustus 2008

DE FIETSENMAKERS VAN BEIJUM.

Op een afstand van 100 meter heb je twee fietsenzaken in Beijum. Postma zit bij de bussluis, in het oude postkantoor, en Kooistra(foto) heeft zijn zaak naast La Scala en de snackbar.

Kooistra is na een onderbreking van een aantal jaren weer terug op het nest, al driekwart jaar repareert en verkoopt hij hier weer tweewielers. Curieus genoeg op de plek waar concurrent Postma zijn zaak had voor dat die naar de bussluis verhuisde. De laatste affichieert zich de laatste tijd als dé fietsenmaker van Beijum, alsof hij toch net wat extra's brengt op fietsengebied. Waar dat op gebaseerd is ontgaat me, maar op marketinggebied lijkt me zoiets geoorloofd.
Ik heb wel een zwak voor de vakman Kooistra, kwestie van persoonlijk gevoel en keuze. Koop bij de man die ook repareren kan.Mijn Poolse fietsenmaker die in de wijk verstopt zit voldoet trouwens ook uitstekend.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb juist een zwak voor Postma; vriendelijk en behulpzaam. Kooistra schrikt mij juist af, hij komt op mij erg nors over. Zo heeft iedereen zijn voorkeur, ik ben wel benieuwd naar de Poolse fietsenmaker.