woensdag 15 juli 2015

BEWONERS DOEFMAT MOETEN VOOR 30 AUGUSTUS VERTREKKEN

Een voor de bewoners van de Doefmat vervelend vakantie-tussendoor- blogbericht.
Vandaag kregen de bewoners en ondernemers, die via Carex ruimte huren in het voormalig schoolgebouw aan de Isebrandtsheerd, te horen dat per einde van de volgende maand hun huurovereenkomsten zullen worden ontbonden.
Zoals eerder al eens werd verkondigd, WIJ BEIJUM zal de plek van de huurders in gaan nemen.
Bewoners en ondernemers die in de Doefmat gehuisvest zijn voelen zich onaangenaam overvallen. Aldus mails en apps.
Na de vakantie meer.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Onaangenaam overvallen, maar dat is toch gewoon het risico van antikraak wonen?

Kees Huizenga zei

Nog een triest bericht:

Kleurrijk Bruisend Beijum gaat na de zomervakantie niet plaatsvinden. Dat hoorde ik vorige week uit zeer betrouwbare bron. De St. Buurtcentra in Beijum is hier uitermate ontevreden over.

De hoofdreden van het niet doorgaan ligt op het gebied van een gemeentelijke subsidie (bezuinigingen). Het is mij niet bekend of organisatorische problemen mede een factor van betekenis zijn.

Anoniem zei

Half ingevoerd heer Huizenga. Niet doorgaan van Bruisend Beijum is niet zozeer een geldkwestie maar heeft alles met de BOB te maken. Obstructie.

Kees Huizenga zei

Dag Anoniem,

Kunt u zich nader verklaren?

Graag met een voornaam en achternaam.


Wat betreft de publieke beeldvorming: WIJ Beijum komt binnenkort in De Doefmat. Dus ook de (voormalige) MJD/STIEL en ex-STIP Beijum.
Het zou toch prachtig zijn als Kleurrijk Bruisend Beijum zich in september 2015 zou kunnen presenteren, samen met het ganse wijkteam van WIJ Beijum, inclusief de vele vrijwilligers.

Vanuit Het Heerdenhoes en De Doefmat. Pure wijksynergie, vanuit de optiek van WIJ Beijum en de St. Buurtcentra in Beijum.

Welke rol speelt de SDC Oost/SDC Noorddijk in dit geheel?

Indien de BOB wederom een groot probleem is (evenals bij Radio Beijum, Wijkwerken Beijum/Wij werken Beijum, het Beijumboek, de studentenhuisvesting in Beijum en Buitenfitness Beijum) dan kan de SDC Oost de BOB toch tot de orde roepen?

Bovendien kan er een noodkreet uitgaan naar de wethouder van Welzijn en de stadsdeelwethouder. Door verontruste Beijumers, Beijumnieuws, Lijn6.com, de Vensterscholen, de St. Buurtcentra in Beijum, het wijkteam van WIJ Beijum, PKN De Bron, multicultureel Beijum, het Trefpunt, de Boerderijum, de Wiershoeck, kinderdagverblijven, etc.

Het gaat om wijkbinding en wijkopbouw. Het zoeken van de verbinding!

Anoniem zei

Het is een publiek geheim dat geen enkele instantie uit Beijum graag met de BOB samenwerkt al wil die graag anders doen voorkomen. Hun rol is helemaal uitgespeeld al laten ze maar al te graag anders blijken.

Anoniem zei

Plein Oost zou toch bestemming Dienstenplein worden, zo is vastgesteld in bestemmingsplan Beijum? Waarom vertrekken MJD, Stiel en Stip dan van Claremaheerd/Ypemaheerd bij bibliotheek? Innersdijk is daar ook reeds vertrokken, zonder zicht op terugkeer. Gelukkig zijn daar nog de Aldi-supermarkt en de kroeg van Jeffrey.