maandag 24 juni 2019

COLUMN UIT LEWENBORG (148)Oranje leeuwinnen

Is vrouwenvoetbal nou écht minder dan mannenvoetbal? Persoonlijk vind ik het nogal jammer dat er zo weinig aandacht aan onze leeuwinnen word gegeven. Bij het mannen EK en WK is werkelijk alles oranje en kun je met elkaar op een groot scherm in je stad kijken of in een café. Gekleed in het oranje en iedereen is in feeststemming, onder het genot van wat drankjes weet de één het nog beter dan de ander.

Waarom leven we ons niet uit bij het vrouwen WK? Ja, in Frankrijk is het groot feest en kleurt wel alles oranje bij de fans, geweldig om te zien. Zelf volg ik de wedstrijden ook en ik merk verschil tussen de doelpunten, want wanneer de mannen het WK speelden klonken de toeters overal. Nu bij de vrouwen is het in Nederland stil op straat. Wat is dat toch?

Ik ben super trots op onze oranje leeuwinnen, immers nog geen wedstrijd verloren. Ze gaan het gewoon maken, ik voel het aan mijn klein teentje. En hoe gaaf zou het dan zijn dat het ook hier in Nederland meer gaat leven. De winkeliers zien er geen brood in, jammer, want weet je als er één over de dam is dan…
Of hang de spullen op die je nog hebt liggen ergens stof te happen totdat de mannen weer mogen.
Dus winkeliers koop oranjespullen in, dan is dat vast een begin en caféeigenaren waarom is het bij jullie binnen nog niet oranje? Maak er feest van, is ook goed voor de omzet! 

Zijn we dan niet gewoon
fucking trots op die meiden, die naar mijn idee niet voor de mannen onderdoen. Waarom is het onderscheid toch zo groot? Wie heeft daar een antwoord op? Nou snap ik sowieso niet zo heel veel van voetbal hoor, want een vriend van mij zei bij de afgelopen wedstrijd dat ik mijn mond moest houden over ‘buitenspel’ Jaja, ik dacht met zekerheid te weten wat dat was. Niet dus… blond, maar toen ik riep; ‘lopen, lopen, lopen, zelf doen,’ ging de bal er echt wel in en ze konden me niet eens horen. ‘Jij spoort echt niet,’ zei die vriend van mij.

Goed, iedereen zit dus alleen naar de tv te kijken, misschien met iets lekkers erbij en houden ons allemaal stil. Mensen, kijk toch hoe goed ze zijn en zullen we dan met elkaar er een feest van maken? Is toch gaaf als die meiden terug komen in Nederland en alles oranje kleurt. Het geeft moed en dat doet vast goed.
In Oss weten ze wel hoe of het moet en zo zullen er vast nog wel plaatsen zijn die het unieke oranjegevoel over zich hebben gekregen. De oranjekoorts genoemd.

Moraal van het verhaal: “Kom op Nederland, juichen voor die leeuwinnen!”
Heb jij al last van deze koorts, of kijk je helemaal niet naar de oranje leeuwinnen?

2019©Vlindertje73

Foto: Zelf met canva gemaakt.In 2016 heb ik al eens een column geschreven over voetbal. Deze kun je hier vinden:
Dit blondje vertelt over een voetbalmiddag” Hilariteit alom…


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zelf kijk ik wel maar dat komt omdat zij nog wel plezier uitstralen.
Alleen dat stuntelige wat ze soms hebben tja dan denk ik ook wel eens sommige tiener jongens zijn op slimheid al verder.

Ria zei

Het komt wel
Er is nu al 90% meer aandacht dan 2 jaar terug bij het EK en volgens mij zo'n 100% meer dan 4 jaar terug.