woensdag 19 juni 2019

JASPER KAN GERRIE PRIMA VERVANGEN...(kapperszaak Beijum)


Hij loopt al zes jaar in de kapperszaak van zijn vader rond. De blogger spotte hem er voor het eerst zes jaar geleden. Vijftien of zestien jaar was hij toen.
Oktober 2013 zat hij voor het eerst met een schaar in de haren van ondergetekende, zie nog eens dit bericht

Hij neemt langzamerhand het stokje van zijn vader over. Beter gezegd de schaar. Zoon Jasper van kapper Gerrie de Boer.

Een paar dagen geleden liep de blogger de zaak binnen voor een knipbeurt. Wat bij binnenkomst opviel was dat er onlangs een nieuwe vloer in de zaak op Plein West is gelegd.

Er zijn meer goede kappers in Beijum, niks ten nadele van hen, maar ook ondergetekende is een beetje een gewoontedier. Meestal laat hij zich knippen door chef Gerrie, tijdens het knippen nemen we dan even de ontwikkelingen in en rond Winkelcentrum Beijum door.

Maar bij binnenkomst: "Gerrie heeft vakantie, hij zit op Ameland."

Dan maar bij Jasper in de stoel. Even roddelen over zijn vader. Ditjes en datjes uit de wijk bespreken.

Terwijl de haarlokken naar beneden dwarrelden de hamvraag: ga jij na verloop van tijd de zaak overnemen? "Ja, dat is de bedoeling, zal ik de wenkbrauwen ook nog even bijknippen?"

Voldaan en bijgeknipt liep de Beijumblogger de zaak uit. De afgelopen twee decennia legde hij de verzorging van zijn hoofdhaar in handen van de ouder wordende kapper die uitrust, bijkomt en geniet op Ameland. Terzijde, zit hij u ook regelmatig aan uw oren te knipperen terwijl hij knipt?

Stel ondergetekende wordt negentig jaar, zou het kunnen zijn dat hij zijn haardracht de komende dertig jaar in handen van Jasper legt?

Bij leven en welzijn, en bij geen verhuizing of emigratie: nait verkeerd.

Gerrie en deze blogger worden ouder. De jeugd heeft de toekomst. En dat geldt ook voor Jasper.

Geen opmerkingen: