maandag 17 juni 2019

MAANDAGOCHTEND (405)Mensen wat gaat de tijd toch snel. Het schijnt dat het sneller wordt naar mate je ouder wordt. Het is al weer de denkbeeldige langste maandagochtend van het jaar. De lezer begrijpt, het gaat in deze om daglicht.

Komende vrijdag is het 21 juni. De 'langste' dag. Daarna gaan we weer naar 21 december, vlak voor Kerst. De blogger zal er over ophouden, geen zinnig mens die daar al weer zin in heeft. Eerst aub een lange en zinderende zonnige zomer.

Wat schrijver dezes wel leuk vindt is sommige reacties naar aanleiding van het wijkvernieuwingsmarktje afgelopen vrijdag.

Strekking, er is helemaal niks verkeerds aan het adopteren (en verzorgen) van een object, grasveldje of stukken stoeptegels in de wijk.

De mensen die dat vinden hebben natuurlijk gelijk. Al moet er wel voorzichtig-kritisch worden opgemerkt dat adoptiekinderen wel eens ontsporen en niet zo goed terecht komen.

Foto boven, wie adopteert het dak van Sporthal Beijum? Daar is een stoel bovenop gegooid.

Foto links, wie adopteert een rode toeter?

Koerspad, het fietspad tussen Beijum en Lewenborg. We zien links een rood-wit ingewikkeld paaltje. Ter adoptie aangeboden.

Foto rechts, gistermiddag gemaakt. Wie wil dit stukje grond langs de Wibena-rotonde adopteren?

Echte kinderen... garandeert betrokkenheid.  Al moet worden gezegd dat er ook onverkwikkelijke kindermishandeling bestaat. Adoptiekinderen? Hmmm, iets meer afstand en afbreuk-risico.

Wat zou het mooi zijn als de hele wijk Beijum door een zeer vermogende geldschieter zou worden geadopteerd. Net als dat olie-sjeiks wel eens een voetbalclub opkopen.

Afbeelding links beneden, Froukemaheerd. Gistermiddag gefotografeerd.

Leuk om een doel te hebben. In het leven en/of in je woonwijk.

De nieuwe week is begonnen. Geniet van de mooie lange dagen.

En blijf vooral voor zover mogelijk gezond. Want gezondheid is nooit te adopteren...

Geen opmerkingen: