zondag 16 juni 2019

TRIATLON GVAV-RAPIDITAS IN KARDINGE


"Wat is dat voor hard geluid dat vanuit Kardinge naar Beijum overwaait?"

Vroegen zich veel lezers de afgelopen uren zich af. Ook via Facebook werd die vraag opgeworpen.


De Beijumblogger fietste tegen half drie vanmiddag even die kant op. Wat een luide mannenstem hoorde hij steeds. Tot in midden Beijum bijna te horen, in elk geval konden (kunnen) alle bewoners van de langs de zuidelijke rand gelegen heerden heel duidelijk meeluisteren.

De oorzaak is een positieve. En een sportieve.


Zie foto boven, langs de Kardingerplas gemaakt. 


We zien een der heren speakers met een microfoon aan de mond. Rechts zien we een der meerdere luidsprekers die het geluid verspreiden.


En ja, de wind waait richting Beijum...

GVAV-Rapiditas organiseert vandaag een triatlon.


Op de site Speedman.nl staat o.a. onderstaande informatie (de uitslagen komen daar ook op binnen).


De zwemstart vindt plaats vanaf het strandje van het Zilvermeer. Er worden vervolgens met de klok mee 1, 2 of 3 ronden gezwommen. 


Het fietsonderdeel begint met een aanloopstuk van 1.67 km over de Kardingermaar. Er worden vervolgens (tegen de klok) in 1 of 2 ronden gefietst. Nadat je het juiste aantal ronden afgelegd hebt, fiets je via de Kardingermaar weer terug naar de wisselzone. Het juiste aantal te fietsen ronden kun je vinden in de tabel hieronder.

Er is een loopronde uitgezet waar de Kardingerbult in is opgenomen. Afhankelijk van de serie loop je 2 of 4 ronden.

Er is ook een strafbox aanwezig:


Als een atleet betrapt wordt op stayeren, dan wordt een blauwe kaart getoond. Hij of zij moet zich dan in de strafbox melden om een tijdstraf uit te zitten. Die tijdstraf varieert met de afstand: 1 minuut op de achtste /sprint, 2 minuten op de kwart / OD. Vergeet een atleet zich te melden in de strafbox? Dan wordt de niet-uitgezeten tijdstraf direct omgezet in een diskwalificatie. Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd. Deze registratie wordt na de wedstrijd gelegd naast de registratie van de uitgezeten tijdstraffen. De strafbox bevind zich vlak voor de wissel fietsen-lopen.


FOTO'S ZIJN GROTER TE KLIKKEN

Geen opmerkingen: