zondag 23 juni 2019

ROTJOCHIES KLIEREN BIJ MINIBIEB JENSEMAHEERD


"We hopen erachter te komen wie deze jongens precies zijn." 

Nooit geweten dat er in de Jensemaheerd ook een minibieb was.  Maar die is er klaarblijkelijk.

Minibiebs in de wijk, de blogger geeft ivm de hitte even niet alle links naar de verschillende prettige bewonersinitiatieven op dit gebied in de wijk.

Wel even aandacht voor ergerlijke toestanden rond het biebje in de Jensemaheerd.

Bewoonster stuurde vanmiddag bovenstaande foto op. Ze schreef erbij:

Vanmiddag (23 juni) rond een uur of vier hebben een paar jongens opnieuw een heleboel boeken van onze straatbibliotheek op de grond gekeild.
De minibieb staat tegen de zijmuur van Jensemaheerd 121 en wordt goed gebruikt.

Bij deze een foto van het resultaat. Ze hebben het al een paar keer eerder gedaan, maar we kregen ze niet op tijd te pakken.

We hopen door o.a. dit berichtje er achter te komen wie deze jongens precies zijn.

Het is heter dan heet en het gaat de komende dagen nog heter worden. Het zijn meestal de hoogtijdagen wat betreft burenruzies, rumoerige bbq's en racende motoren over de wijkring.

En nu zijn er ook nog etterende klootzakjes die het lollig vinden om een prettig sociaal projectje in de Jensemaheerd te verstieren. Zie foto, dit is geen belletje trekken en weglopen meer, dit is pure vandalisme.
Update 22.45 uur, er reaguurt frequent een persoon op Beijumnieuws.....zo ook dit keer.... komt van....https://beijumnieuws.blogspot.com/2009/11/ik-ben-tegen-weetjewel.html

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Boeken gaan vaak over cultuur, historie, tradities, etc Juist de Jensemaheerd kent bewoners die daar fel op tegen zijn. Het westerse culturele erfgoed moet helemaal tegen de vlakte. Dan kun je het beste bij de boeken beginnen, toch ? Allelujah in de Hakkenbar !

Rita de Wit zei

@ anoniem graag nog een keer reageren en dan met je naam erbij!

Anoniem zei

Rita, ook jij zult je anonimiteit hard nodig hebben. Zo'n politiek incorrecte achternaam kan echt niet anno 2019.

Han Borg zei

Verbijsterend, zoals Anoniem twee keer reageert. Het spoor compleet bijster, zullen we maar denken. Het zal hem/haar worst wezen, maar misschien is het aardig om te vermelden dat ik (aannemende dat Anoniem op mij doelt, als hij/zij zegt dat er in die heerd mensen wonen die het ‘Westerse culturele erfgoed’ tegen de vlakte willen werken) met veel plezier zowel boeken heb achtergelaten in deze prachtbieb als er ook boeken uit heb gehaald die me wel wat leken. En allemaal boeken uit het Westerse culturele erfgoed, want dat is toch wat de meeste mensen lezen, nietwaar? Wat een gif, wat een vieze praat...Anoniem! Bah.

Anoniem zei

Het is maar goed dat steeds minder mensen in B's politieke wereld van bekrompen afkeuring, walging, censuur en haat willen leven. Noemen ze geloof ik hang naar diversiteit, zolang het maar geen diverse meningen betreft. Zijn narcisme etaleert hij niet alleen via het breeduit op internet geuren met buitenlandse reizen, snoeven inzake academische achtergrond en archeologische kennis, maar vindt uitdrukkelijk zijn apotheose in het gegeven dat hij zich het middelpunt van Jensemaheerd en Universum waant. Sneue man.

Johan Fehrmann zei

Het blijft een interessant inkijkje in de donkere krochten van onze Boelemaheerder met de dichtgeplakte ramen vol met schreeuwende teksten. Hoe hij tegen de wereld en de politiek aankijkt is De Waarheid...Psychiatrische inrichtingen zitten vol met dit soort figuren. Alles wat niet in het kader van onze Boelemaheerder past moet afgekraakt en/of gekleineerd worden.

Ik ben echt bang dat onze Boelema-man zichzelf in zijn dichtgeplakte huis het middelpunt van het universum waant. En tja....narcisten kunnen niet tegen kritiek...wensen niet tegengesproken te worden...want alleen hun Waarheid geldt...
De jaloersheid richting de columnist wat betreft zijn reizen en brede ervaringen snap ik....Onze Bopelemaheerder heeft geen vrienden, geen vrouw en geen kinderen (of die zijn bij hem weggegaan)....
Ten diepste is hij eenzaam.
Zijn psychotische strijd tegen de 'wereld'...mensen met andere meningen geeft hem nog wat zin aan zijn armoedige leven.

En zijn eventuele reactie is voorspelbaar....grote woorden gebruiken....alles bij anderen plaatsen...
Een sneue man zonder enige vorm van liefde in zijn leven. Strijdend voor zijn Eigen Gelijk.
Wel boeiend om hier een stukje psychiatrische stoornis tegen te komen.

Anoniem zei

Ook psychiatrische begeleiders hebben zo hun blinde vlek, zullen we maar denken. Grappig dat de narc zich te zeer in zijn grandioosheid gekrenkt voelt om zich te verwaardigen tot een eigen reaktie. Altijd mooi meegenomen als Pappa Bloggerd het dan voor hem op moet nemen, ook al viert het sukkelgehalte in dat geval hoogtij in het kwadraat.

Johan Fehrmann zei

Gezellig zo'n polemiek met een psychiatrische patiënt...(die errug vaak per dag op Beijumnieuws kijkt....ip adres zichtbaar). Vanzelfsprekend heeft de man zelf geen blinde vlek, is hij geen narcist en moet hij vanuit zijn zwakte wederom een scheldwoord (sukkel) gebruiken om zijn vanuit zwakte gereageerde uiting 'kracht' bij te zetten.
Het wordt tijd dat de GGD naar zijn huis in de Boelemaheerd wordt gestuurd...
De meekijkende lezer weet inmiddels...deze man kan zichzelf niet relativeren, hij neemt zichzelf erg serieus, zijn mening is De Waarheid....hahaha. Raaskal je nog een berichtje Boelemaheerder?
Wel een restrictje....pas na het middaguur op dinsdag online....Graag verder in het vervolg me Profeet Bloggerd noemen. Papa klinkt zo zwak....

Johan Fehrmann zei

Onze komische wijknar Anoniem blijft reacties sturen. Net als dat je psychiatrische patiënten moet begrenzen omdat ze hun Waarheid aan de hele wereld willen opdringen, zo hoeft Anoniem zijn waarheid....natuurlijk dé absolute waarheid....niet op zijn stiekeme manier wereldkundig te maken. En dan komen de voorspelbare riedels weer over censuur vanuit de rechtse kerk-mijnheer. Lastig voor hem, maar hij kan het hier niet dicteren. De WAARHEID is dat de blogger dit bepaald. Wel leuk als Anoniem zijn versjes blijft opsturen want het blijft wel erg vermakelijk,,,,