zondag 23 juni 2019

NATUUR IN EN ROND BEIJUM (125)


Er staat nog water in deze sloot langs de Beijumerweg. Zie foto. Hoe lang dat nog duurt is de vraag, als alle voorspellingen kloppen hebben we een paar zindere hete dagen voor de boeg. En hebben we dus ook droogte in het verschiet.

Op de voorgrond gaat het rechts naar het Trefpunt, vijftig meter verderop gaat het naar de Boerderijum, u ziet een auto indraaien.

Geen idee of de ontblote stenen op de voorgrond iets met archeologie of iets dergelijks te maken hebben. Er zal niet voor niks een rood-wit lint zijn  gespannen.
Daar waar de auto indraait, bij de witte palen bij de Boerderijum, schijnt de grond archeologisch beschermd te zijn,  het verhaal gaat dat er vroeger een kapel stond.

Het begrip archeologie komt uit het Grieks en betekent 'leer der oudheid,' de wetenschap die overblijfselen van oude culturen bestudeert , dit met als doel om het verleden te kunnen reconstrueren en/of duiden.

Wat dit met natuur in en rond Beijum te maken heeft?
Ergens niet zoveel.
De blogger heeft geen tele-tijdmachine, maar hij zou graag even 200 jaar terug willen reizen. Duizend jaar terug mag ook wel.

Zie toch eens al het groen.  Zou Beiahêm en omgeving vroeger ook zo groen zijn geweest?

1 opmerking:

han borg zei

Inderdaad heeft hier in de buurt een kapel gestaan (bij of misschien zelfs onder de Boerdereijum), en ligt er ook nog een kerkhof.