woensdag 23 oktober 2013

JASPER IS GEKNIPT VOOR HET KAPPERSVAK

Zal er zoiets als beroeps-genen bestaan? Je gaat het bijna denken. Neem dierenspeciaalzaak Hoogenberg (binnenkort blogbericht er over). Langzamerhand gaat die van vader en moeder over naar dochter Sandra. Autobedrijf Visser dan, klik logo links open, vader Koos werkt er, maar zoon en troonopvolger Wesley ook. Café Biljart Beijum hetzelfde verhaal,  van (wijlen) Engel en Alie gaat het café over naar zoon Jeffrey.

Het staat me bij er al eens een een blogbericht aan te hebben gewijd, maar ook in (kapper)salon de Boer staat de nieuwe generatie bijna klaar om het stokje over te nemen. Zoon Jasper is 17 jaar en hij zit op de kappersschool. Praktijkervaring doet hij -waar anders?-op in de zaak van z'n vader en moeder aan de Stoepemaheerd te Beijum.
Op de foto ziet u Jasper de Boer het hoofd van ondergetekende fatsoeneren. Hij maakte een beginnetje en vader Gerrie voltooide de knippartij.
Twee, en misschien wel drie, generatie Beijumers hebben zich de afgelopen twintig jaar door Gerrie de Boer laten knippen. Stel dat zoon Jasper de zaak overneemt, dan blijven de komende generaties Beijumers qua haarknippen in handen van een De Boer.
De schaar ging nog een beetje onzeker door de haren van de blogger. Maar wat wil je ook, 17 jaar zijn en een begin maken om het kappersvak te leren.  Ter geruststelling, je voelt dat zoon het in de vingers heeft.

Stel dat ondergetekende nog 30 jaar leeft en in Beijum blijft wonen. Dan zal hij, mits hij niet kaal wordt, nog zo'n 150 knipbeurten bij Gerrie en Jasper de Boer ondergaan. Klinkt vertrouwd. Net als dat de komende dertig jaar de auto's van ondergetekende bij Visser in onderhoud en reparaties blijven. Dierenvoer zal blijvend worden gekocht bij de familie Hoogenberg, en in het Café Biljart zullen de komende 30 jaar de nodige pilsjes worden genuttigd. Dat krijg je als je in een dorp woont. In Beijum.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo is het maar net .
Onbekend maakt onbemind .Kees Huizenga zei

De bekende dierenspeciaalzaak in het WC van Beijum gaat binnenkort van naam veranderen: Discus Hoogenberg.

Zie: http://www.discus.nl/

Een keten c.q. vereniging van 120 ondernemers in de dierenbranche. Het doel is om goedkoper in te kunnen kopen en het op reguliere basis aanbieden van artikelen op het Internet.

Op bovengenoemde website staan regelmatig nieuwe aanbiedingen en koopjes.

In strategische en commerciële zin lijkt me dit een goede zaak. Heel slim. Samen sta je sterk!