donderdag 17 oktober 2013

WEER MELDINGEN VAN 'VERGIFTIGING' IN KARDINGE

De weilanden ter hoogte van de Wibenaheerd
Om de zoveel tijd komen meldingen van mogelijke vergiftiging van honden in het Kardingerpark binnen. Dat geeft onrust. Hondenbezitters uit Beijum laten het liefst onbezorgd en met een veilig gevoel hun viervoeter(s) in de achtertuin van van de wijk dartelen, rennen en spelen. Het plezier en het genot dat Beijumers van het park hebben moet niet teniet worden gedaan door al teveel 'waarschuwende berichten.' Aan de andere kant, je moet je kop niet in het zand steken, elke melding moet serieus genomen worden en maant tot alertheid. Maar tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat er daadwerkelijk gif is gedropt in het Kardingerpark.

Gisteren en vandaag kwamen weer verontruste mails binnen. Zoals deze, van een lezeres:
Zou je hier misschien wat aandacht aan willen besteden? Gistermiddag kreeg ik via Facebook een bericht dat er weer rauw gehakt gevonden is in de weilanden achter de Wibenaheerd. Misschien zit hier rattengif in. Er is sowieso 1 hond die het heeft gegeten, de eigenaar is meteen naar de dierenarts gegaan en het dier heeft een braakmiddel gehad. Met deze hond is het dus goed afgelopen.

Hier de link waar het verhaal staat. https://www.facebook.com/lim.schiphouwer/posts/522699437816685

Mijn hond heeft 1x rattengif gehad, ik heb gezien dat ze dit gegeten heeft dus ben meteen naar de dierenarts gegaan. Deze vertelde me dat wanneer ik niet gezien had dat ze het gegeten had ze het waarschijnlijk niet overleeft had. Door het gif ontstaan er inwendige bloedingen, wanneer je als eigenaar door hebt dat je dier ziek is, is het meestal al te laat.


Onder het mom van :"Een gewaarschuwd mens telt voor twee.." Let op je hond wanneer je hem/haar los laat lopen in de weilanden achter de Wibenaheerd. Groetjes S.
P.s. weken geleden is er een melding geweest van rattengif in het Beijumerbos, bij Noorddijk. 


Op de betreffende Facebookpagina staat:

!!!!!!!!Alle beijumers en andere hondenbezitters die hun honden daar uitlaten opgelet!!!!!

Ik kom al vijf week expres niet meer op de noordijk of het bevrijdingsbos omdat ik wist dat er honden vergiftigt werden, velen van jullie hadden mij gewaarschuwd en ook kennissen die ik ken van het lopen hebben hun hond reeks al verloren dus ik nam geen risico's en wandelde dus alleen nog maar in de weilanden achter de wibenaheerd...

Lola en diva hebben nu ook daar een vers stuk gehakt gevonden en rap naar binnen gewerkt, lichtelijke paniek sloeg toe en heb geprobeerd Lola te laten kotsen (nooit zelf proberen als je hier de kennis niet voor hebt) toen zij hier niet op reageerde in een rap tempo met spoed naar de DA. Hier hebben ze allebei een injectie gekregen om over te geven en godzijdank kwam hier (alleen bij Lola) de lading gehakt er weer uit zetten! Ik wil niet weten wat er gebeurd was als ik ze niet zo extreem in de gaten hield.

Eerst dacht ik misschien heeft iemand daar gewoon wat restjes van balkon geflikkerd en valt het wel mee maar eenmaal bij de dierenarts aangekomen bleek ik de 2e al te zijn in een half uur!!!

!!!!BEIJUM HOUD JE HOND AAN DE LIJN HET IS NIET VEILIG IN EN RONDOM KARDINGE EN BEVRIJDINGSBOS!!!!

Boswachter Reinier Hartog van Natuurmonumenten, hij heeft het Kardingerpark onder z'n hoede, heeft ook meldingen binnengekregen. "Er is onlangs een aangifte gedaan, we hebben er goed contact over met de politie en we zijn extra alert als we in het bewuste gedeelte van het Kardingerpark zijn." Hij neemt elke melding serieus en wil niks liever dan dat mensen (met of zonder hond) veilig en onbezorgd van het natuurgebied rond Beijum kunnen genieten.
Maar zijn het wel concrete pogingen tot vergiftiging geweest? Tot nu toe heeft ondergetekende geen enkel bewijs binnen gekregen. 
Boswachter Hartog: "Dit is meer een kwestie voor de politie dan voor Natuurmonumenten. Ik raad mensen aan om aangifte te doen als ze iets verdachts zien of als hun hond na een bezoekje aan het park ziekteverschijnselen vertoont. Een poging tot vergiftiging is lastig tot niet te bewijzen, net als dat niet aan te tonen is dat zoiets moedwillig gebeurd. We steken onze kop niet in het zand, maar het zou jammer zijn als het de mensen zou weerhouden om gebruik van het park te maken."

Bij Dierenambulance Groningen zijn twee meldingen van al of niet vergiftigde honden in het Kardingergebied binnengekomen. De telefoniste: "Er is melding gemaakt van rattengif dat in gehakt gemengd langs de voetpaden lag."  Maar is het wel echt zo? "We hebben het niet concreet in handen gehad, u kunt het beste even met de dierenarts bellen." 
Dierengezondheidscentrum Groningen houdt een slag om de arm: "Nee, er is geen gif gevonden. Wel rauw gehakt. Het is natuurlijk eigenaardig dat er gehakt langs de wandelpaden ligt, dat hoort daar niet. Er zijn twee honden binnengebracht die een braakmiddel toegediend hebben gekregen."

Meer info of tips: Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

Een akelig idee omdat je niet helemaal zeker bent dat er geen gif ligt.