donderdag 17 oktober 2013

DUISTERNIS EN LICHT OP HET HEERDENPAD

Het is al een lange periode rustig rond het thema veiligheid op en langs het Heerdenpad. Bij mijn weten heeft zich hier reeds ruim een jaar achtereen geen overval of aanranding voorgedaan. Het kan wel twee jaar zijn, of nog langer, in 2011 is er nog een keer een nep-aangifte gedaan. Terwijl als je even in de denkbeeldige huid van een dergelijke onverlaat gaat verplaatsen, je toch moet concluderen dat dit een 'ideaal' decor voor zo'n crime is. 

Zie het donkere zwarte gat rechts op de foto, het ziet er onheilspellend en luguber uit (foto genomen vanaf de hoogte W-Gansfortcollege, vlak voordat links De Hunze in beeld komt). Een beetje overvaller of aanrander heeft hier een 'idiaal werkterrein.'
Het Heerdenpad ligt er redelijk verlicht bij. Op de foto is zien dat het prettig is als fietsers en bromfietsers licht aan hebben. U ziet in de verte het voorlicht van een naderende fietser, en het rode achterlicht van een verderop verpozende passant.

Het wordt steeds vroeger donker. Er hangt een broos gevoel van veiligheid rond het fietspad tussen Beijum en de stad. Al twee jaar lang geen akelige situaties. Hoeveel fietsers zullen in twee jaar tijd over het Heerdenpad gaan? Een miljoen? Meer?
Mocht er weer wat gebeuren, dan heb je de poppen aan het dansen. Dan moet er weer wat aan de (gevoelens van) onveiligheid op en rond het fietspad worden gedaan.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Maak ons nou niet bang !
Angst is meestal een zeer slechte raadgever .

michel zei

Ga de mensen een beetje op verkeerde gedachten brengen!