maandag 7 oktober 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (34)



De rust lijkt weergekeerd op winkelplein West. U weet wellicht nog wel, ruim twee weken geleden waren er een dag of tien achtereen oorverdovende geluiden te horen. Boren, slopen, hakken. Omwonenden werden er gek van en ze voelden zich gestoord in hun woongenot (in hun lawaaivrije weekend kregen ze een plofkraak om de oren).
Dat allemaal voor een nieuwe Lidl. Zoals eerder vermeld, deze Duitse supermarkt gaat niet zozeer uitbreiden, er wordt een compleet nieuwe winkel onder de appartementen aan de Stoepemaheerd gebouwd.

Op de bovenste foto ziet u vijf goedgemutste heren (ook de twee zonder helm) op een stellage op het bouwterrein. Waarom er drie een helm op hebben en twee anderen niet, zou ik zo niet weten. Misschien zijn het drie arbeiders en twee opzichters.
Op de linker foto is te zien dat er een nieuwe binnenmuur langs de bussluis is gebouwd. Aan de container is te zien dat er nog steeds gebouwd én gesloopt wordt. Dan de rechter foto, de voormalige computershop zit letterlijk en figuurlijk in de verdrukking. Maakt de zaak van Fred en z'n compagnon een doorstart, of stopt hij er misschien mee? Binnenkort meer daarover.

Als alles naar plan verloopt opent de nieuwe Duitse grootgrutter over een week of zes de deuren. Niet verkeerd voor de Beijumers, met de dure maand december voor de deur kun je dan vast rekenen op goedkope openingsacties.
Elk nadeel heet z'n voordeel, maar omgekeerd geldt hetzelfde. Als de nieuwe Lidl open gaat, zal de parkeerkrapte bij Winkelcentrum Beijum toe gaan nemen. Is de verwachting van enkele ondernemers die ondergetekende sprak.  Er komt een broodjeszaak in de winkel. Wat gaat dat betekenen voor de dertig meter verder op liggende bakkerij?
Wordt vervolgd.
(Foto's donderdagmiddag gemaakt)

1 opmerking:

Anoniem zei

Winkels met persoonlijke aandacht zullen het uiteindelijk wel redden .
Daar heeft toch iedereen behoefte aan ?
Nou laten we de bakker op het plein niet vergeten .
Niet alles draait om geld .