zaterdag 12 oktober 2013

MORGEN MEEDOEN MET DE 4MIJL

De (vier) startnummers + chips- waarmee de tijden worden geregistreerd- liggen klaar in huize Beijumnieuws. Het is weer zover. de 27e editie van de 4mijl van Groningen staat voor de deur. Ondergetekende betrapt zich erop dat hij meer kilometers in DijkmanSport heeft afgelegd, dan in recreatiepark Kardinge, toch wel dé plek waar je kunt trainen. En waar een heuse 4mijl-parcours is aangelegd.

In genoemde sportschool kun je trouwens ook goed oefenen. In wat voor tijd loop je ruim zes kilometer? Een loopband plus teller mag dan wel heel kunstmatig overkomen, de trainingsopbouw en de conditie-opbouw werkten er niet minder om.

Of ondergetekende zondag weer een filmpje van binnenuit maakt, zoals hij voorgaande jaren deed, blijft even afwachten. In elk geval niet als het hoost, zoals het vandaag doet. De rechter foto is tien minuten geleden gemaakt, tegen twaalf uur. Het heeft iets heroïsch om in de stromende regen te lopen.
Maar een droge zondagmiddag zou morgen ideaal zijn. Altijd mooi, vanaf Haren via de Hereweg naar de stad lopen. In het gezelschap van duizenden meelopers.
.Van de site van 4mijl, zie bovenste link
Gezondheid
Inmiddels weet iedereen het wel; bewegen is goed voor de gezondheid. Mensen die voldoende bewegen hebben minder last van psychische klachten en lopen minder kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en (ouderdoms) diabetes. Voor kinderen is sporten goed voor hun leerprestaties, weerbaarheid en psychische en motorische ontwikkeling. De kans dat zij later voldoende bewegen, is groot als zij daar al jong mee beginnen.

Hardlopen
Inmiddels zijn er vele hardlopers in Nederland. Het is een sport die relatief snel groeit. Hardlopen is 1 van de sporten die je relatief makkelijk kunt uitvoeren. Je doet het wanneer en waar je er zin in hebt. Je trekt je schoenen aan en weg ben je! Om op een gezonde manier hard te lopen en te bewegen hebben we een aantal handige tips en trucs voor je op een rij gezet.

Geen opmerkingen: