zaterdag 5 oktober 2013

STAD GRONINGEN HET GROENST DANKZIJ BEIJUM

Ondergetekende schrijft tot wellicht vervelens toe over het feit dat Beijum de groenste wijk van de stad is. Het zal sommige lezers zo langzamerhand de keel uit hangen. Maar het moet weer even. En dat met reden. Een dag of tien geleden is Groningen uitgeroepen tot de groenste stad van het land. In alle onbescheidenheid, dat ligt aan Beijum. Kan niet anders.
Van bovenstaande foto is niks in scene gezet. Ondergetekende trof vanmiddag kruidenvrouw Saskia Nieboer voor haar huis zoals op de foto is te zien. Helemaal in het groen gekleed, tot groene panty's aan toe. Het zou niks verbazen als blijkt dat ze ook groene ondergoed aan heeft. Op het moment van ontmoeten liep de kruidenvrouw met een groen emmertje met groenafval om naar de grote groene bak te brengen.

De gemeente Groningen mag haar wel een (groen) bloemetje sturen. De titel 'groenste stad' hebben ze niet alleen aan Beijum te danken, maar vooral ook aan de groenste ambassadeur uit de groenste wijk van de stad die u boven kunt aanschouwen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja , Saskia is wel een echte , goed bedoelende lieverd .