zaterdag 26 oktober 2013

HENK OOSTINGA GEEFT REEDS VIJF JAAR FIETSLES

Een medewerkster van CJG Beijum twitterde eind vorige week: Hoera! Weer een geslaagde fietscursist! Op de bovenste foto staat Beijumer en fietsdocent Henk Oostinga naast een cursist die een fietscertificaat in ontvangst neemt. Hoeveel nieuwkomers zal hij in de loop der jaren reeds aan hét toegangsbewijs tot fietsend Beijum/Nederland hebben geholpen?


Plein Oost wordt vaak verfoeid: het is niks en het wordt nooit wat. Kan zijn, en ondergetekende kan er een eind in meegaan, maar feit is ook: er is geen betere fietsles-route in heel Beijum te vinden. Wat een rustig parcours- er komt bijna geen kip- en er rijdt afgezien van een paar bezorgbrommertjes niks en niemand.

De zon scheen afgelopen donderdagmiddag hoog aan de hemel boven ons aller huiskamer. Waarom spuiten de fonteintjes al bijna een maand geen water de lucht in? Het is het zoveelste raadsel rond Plein Oost. Er een hoop geld in investeren en dan met mooi zonnig weer de boel afsluiten?
Maar nou even niet zo negatief doen, Plein Oost is ook het decor van dames uit den vreemde die zichzelf overwinnen en op een oerdegelijk Hollandse tweewieler kruipen om datgene te beoefenen wat zo eigen is aan dit land: fietsen.
Op de linker foto ziet u een jongedame uit Honduras fietsles volgen bij dé nestor van fietsend  Beijum. Henk Oostinga blijft er maar jong bij. Niet in beeld, maar hij liep een paar keer hardlopend naast de fiets-cursist het hele plein rond. Op de onderste foto ziet u Oostinga aanwijzingen geven. Maar onderschat de rol van z'n vrouw niet. Op de linker foto ziet u haar op de achtergrond toekijken. Op de rechter foto holt ze achter de cursist aan; veiligheid voor alles.
(Zie ook een reeds drieënhalf jaar oude video, ook in het voorjaar van 2010 gaf Henk Oostinga reeds fietsles. Wat? Bij nader inzien: hij is reeds vijf jaar bezig, zie deze fiets-video uit 2008.)

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

De heer Henk Oostinga is op 8 maart 2007 afgetreden als voorzitter van de BOB. Vooral het gedrag van Wim Klein als toenmalig voorzitter van de werkgroep Groen & Grijs van de BOB - als hinderlijke Eigenmacht - deed hem tot dit besluit komen. Hierover bestaat een artikel in het Dagblad van het Noorden van 24 maart 2007. Verwezen wordt naar "een ambtenaar van RO/EZ".

Tot mijn lokale verbazing en verwondering las ik gisteren in de BOBWAARHEID dat Wim Klein op eigen initiatief is afgetreden als voorzitter van de BOB. Maar: Wim Klein blijft actief in de werkgroep Groen & Grijs. Zal de geschiedenis zich herhalen?

Door het actief blijven in deze werkgroep ondermijnt Wim Klein zijn beweegredenen om af te treden als voorzitter van de BOB. Waarom Wim Klein plotseling na zijn herverkiezing in september 2013 is afgetreden, blijft onduidelijk, duister en mistig.

Ik sluit niet uit dat externe factoren een rol hebben gespeeld. Zie de heldere WOB-verslagen inzake het omstreden en geheime rapport van mr. Ben Abbing op www.lijn6.com.

In maart 2007 heeft Henk Oostinga een scherpe lijn getrokken. Dat valt in hem te prijzen. Met de wetenschap van nu heeft hij zijn feitelijke en morele gelijk gekregen. Van harte gegund.

Is de tijd nu eindelijk rijp voor bemiddeling?

Henk Oostinga zei

Het fietsproject in beijum is een samenwerkingsverband van de sociale instanties in de wijk: Stiel, MJD, Jeugd en Gezin en de Bron, die voor de vrijwilligers zorgt. Ik mag daarvan de coördinator zijn en in mijn beleving is dit het mooiste project wat ik ooit heb gedaan. Natuurlijk heb ik het commentaar van de heer Kees Huizenga Gelezen. In 2007 was mijn aftreden afgestemd met het BOB-bestuur. En onze gezamenlijke afspraak was: het gaat om mensen en dat hoort niet op straat. In 2007 en wat mij betreft geldt dat nog steeds in 2013! Ik blijf verwijzen naar B&W die daarvoor verantwoordelijk was en is. Met de complimenten aan Johan Fehrmann met zijn niet aflatende ijver voor Beijum!