woensdag 30 oktober 2013

EVEN DE AUTO IN DE STAD PARKEREN( Inbraak...)


Een van de grote voordelen voor autorijdend Beijum is toch wel dat je je kar gemakkelijk binnen een straal van pakweg honderd meter op een parkeerplaats kwijt kan. Je moet er toch niet aan denken dat 'het stadhuis' betaald parkeren in de wijk zou willen invoeren. 
Nee, lekker zo. Afgezien van verkeerskrapte op zaterdagmiddag rond Winkelcentrum Beijum is het hier een verkeerswalhalla. Wat een ruimte, en je rijdt zo even naar de stad of richting de Ommelanden.
Af en toe moet ondergetekende even met de auto naar de stad voor het een of ander. En dat doen meer Beijumers, zie ook de rechter foto, er liggen tientallen parkeertickets met STAD erop achter het raam. Foto ergens in Beijum Zuid gemaakt. Maar wat is autodokter Koos Visser van AutobedrijfVisser op bovenste foto aan het doen? Wel, de blogger moest een paar dagen geleden even met z'n auto in de stad zijn en hij parkeerde z'n bolide aan de Emmasingel. Toen hij -in het donker- terug kwam en de portier wilde openen, paste de sleutel er niet meer in. De een of andere junk of criminele halve gare moest zo nodig met een schroevendraaier proberen de deur te openen om zodoende de kar te kunnen jatten. Iets wat niet lukte.

Via de passagiersdeur  kon ondergetekende toegang verkrijgen tot z'n rechtmatig eigendom en koerste terug naar Beijum. De volgende dag bevestigde Visser de poging tot kraak. Het was even een gepriegel om het slot van de deur weer toegankelijk voor de bijbehorende sleutel te maken. Maar hij doet het weer.

Leuk om even met de auto naar de stad v.v. te rijden. Maar in de pakweg 20 jaar die de blogger in achterstandswijk Beijum verblijft, is hem nog nooit een fiets afgegapt. En ook heeft hij nog nooit - afkloppen!- een poging tot inbraak meegemaakt.

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Een mooi bericht in de VK van twee dagen geleden:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3534373/2013/10/28/Website-politie-toont-inbraken-per-wijk.dhtml

en

http://www.politie.nl/misdaad-in-kaart

Invullen van 9737 of 9736 en op de cirkel van Beijum klikken levert op:

de laatste drie maanden 16 inbraken of pogingen tot inbraak in Beijum-West; in Beijum-Oost 6 keren.

Beijum-West is aldus kwetsbaarder dan Beijum-Oost. Om over na te denken...

Anoniem zei

Het is algemeen bekend dat inbrekers het niet dicht bij huis zoeken ....

Anoniem zei

welke fietsendief past op de grote fiets van de blogger?