woensdag 30 oktober 2013

ONTWIKKELING WINKELPLEIN WEST (37)De rust is weer helemaal teruggekeerd op Winkelplein West en de bewoners boven de Duitste grootgrutter kunnen overdag weer van hun woongenot genieten. Het groffe hak- boor- en breekwerk is achter de rug en de werklieden concentreren zich op de opbouw van het binnenste gedeelte van het pand. Zie de bovenste foto, het wordt duidelijk de twee na grootste winkel van Beijum. De Ah blijft de grootste maar de Lidl gaat de Aldi qua vloeroppervlak voorbij.
De buitenste werkzaamheden zijn nog niet helemaal afgerond. Op de linker foto is te zien dat de voorgevel van de computershop nog in ere moet worden hersteld. Het voorste gedeelte sluit na het naar voren trekken van de Duitste buurman naadloos bij de andere panden aan (ook bij de kapper, denkbeeldig links op de linker foto).

De komende weken zullen de werkzaamheden binnen veel resultaat laten zien. Er komen schappen, kassa's, een broodjesafdeling, lichtbalken, etc. Het maakt toch wel nieuwsgierig, hoe zal het er uit komen te zien? Ja, natuurlijk, net als alle andere Lidl's in het land, het is één groot gelijkgeschakeld concept. Maar ik bedoel meer het totaalplaatje. Hoe zal de nieuwe winkel op het winkelplein integreren? Gaat het storm lopen? Wordt het een gezellige winkel om heen te gaan, of zal de kille zakelijkheid overheersen? Zal het Winkelcentrum Beijum gaan versterken? Waarschijnlijk wel. Volgens planning moet het over vier weken open gaan.

Geen opmerkingen: