maandag 14 oktober 2013

NIEUW NATUURGEBIED IN BEIJUM

Bovenstaande kop klopt natuurlijk niet helemaal. Maar op een bepaalde manier ook weer een beetje wel. Sinds het oude Innersdijk-complex door sloopwerktuigen is neergehaald, en nadat het puin is afgevoerd, hebben we er een (m.i. prachtig ongerept) natuurgebiedje bij. De waterplassen zijn spontaan ontstaan- waar  's winters op wordt geschaatst- en de kleibodem is bedekt met groen gras of onkruid. Een mooi plekje in de wijk waar je even tot rust kunt komen.
De twee meiden die op het midden van de foto zijn te zien hadden waarschijnlijk andere motieven voor hun verblijf in het natuurgebied. Geen idee welke.
Zo zie je maar, de mens bemoeit zich nergens mee, en er ontstaat zomaar spontaan een natuurgebied. 'De mens' zou hier wel een positieve bijdrage kunnen leveren. Even een wandel-schelpenpaadje neerleggen. Een paar zitbankjes erbij was ook niet verkeerd. Wat kost dat nou?
Lekker rustig zitten, weg van het alledaagse rumoer. Met uitzicht op Plein Oost. Misschien moeten we de stilte maar meer gaan cultiveren in dit gedeelte van de wijk. Steeds maar die verkrampte doelstelling dat het moet gaan bruisen en levendig moet worden. Een stilte-plantsoen in Beijum. Het zou niet verkeerd zijn.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Preludeert dit natuurgebiedje op de ingrepen die Innersdijk bij de nieuwbouw in de Groene Long van Beijum wil plegen? Er dreigt nl. een autoweg door het juist voor millioenen bewonersgeld vernieuwde park te komen.

Anoniem zei

Geld , geld , geld .
Wat een stumpers .

Anoniem zei

Anoniem 1-2, oh?, graag info.

Kees K.