vrijdag 25 oktober 2013

SPORTEN ÉN GEZELLIGHEID BIJ DIJKMANSPORT


Bovenstaande foto had ook in de weer nieuw opgestarte serie 'Beijum en omstreken by night' gekund. Fitness- en judoschool DijkmanSport ligt er 's avonds altijd sfeervol bij. Voor wie het niet weet, de 'school' ligt langs het Oosterhamriktracé, op ongeveer 400 meter van het kruispunt Kardinge vandaan. Klik links het logo open voor meer informatie, openingstijden, adres, etc.
DijkmanSport ligt weliswaar in de wijk Ulgersmaborg, maar het ligt op amper vijf fietsminuten afstand van Beijum. Bij het sportcentrum aangekomen, valt de sfeer aan de voorkant ook op. Uiteraard zie je de nodige bewegende mensen binnen, maar de gestalde fietsen voor het pand vertellen a.h.w.:'Hier moet je zijn, het is gezellig binnen.'  Zie foto links.
De fitnessruimte is niet al te groot, maar het voordeel ervan is dat het contact tussen de sporters persoonlijker en vriendelijker is i.v.g. met grotere uitvoeringen op dit gebied. Ondergetekende komt er  tijdens z'n sportsessies redelijk wat Beijumers tegen. Steevast antwoorden ze op de vraag waarom ze sporten waar ze sporten: "Het is hier gezellig, er heerst een prettige sfeer zonder macho-gedoe en de persoonlijke begeleiding bevalt me ook prima."
Ik kom Kees Huizenga er regelmatig tegen. En Wil Schackman. Even het hoofd loslaten en bewegen/zweten. Kijk, daar zit Hilda Hofstra op de roeitrainer(foto rechts), een vertrouwd iemand uit een vervlogen tijd, voordat het digitale tijdperk losbarstte schreven we samen bij de krant. Sporten en bijkletsen, het kan allemaal heel gemoedelijk bij DijkmanSport.

Niet alleen het fitnessen is lekker, na het douchen met een frisse en lege kop terug fietsen naar Beijum is toch wel het summum van eenvoudig lichamelijk en geestelijk genot.

Geen opmerkingen: