donderdag 10 oktober 2013

DE KORREWEGBRUG BLINKT ER WEER OVER

Of de hele Korrewegbrug gisteren door hogedrukspuiten is schoongewassen, weet ondergetekende bij nader inzien niet, zie bovenstaande kop, feit is wel dat de loop- en fietsbruggen aan weerszijden ervan een beurt hebben gehad.

De bovenste foto laat de rechter loopbrug vanaf de stad bekeken zien, omdat die onder handen werd genomen moesten fietsers van en naar Beijum(De Hunze) met hun tweewieler aan de hand de oversteek aan de andere kant maken. Zie foto links, het was een beetje inschikken, maar een loopbrug voor fietsers (vice versa) zou best te doen zijn. Terzijde, de loop- en fietsbruggen zijn in economisch gezien welvarender tijden aangelegd, wat een luxe om geen tien minuten oponthoud te hoeven hebben maar om in geval van het open draaien van de Korrewegbrug gewoon je weg te kunnen vervolgen.

Op de rechter foto is te zien dat de buitenkant van een loopbrug wordt schoongespoten. De treden zijn ook even meegenomen. En ja, de gootjes ook, want die kunnen o zo glad worden als ze gevuld zijn met herfstbladeren.

Het resultaat heeft ondergetekende niet afgewacht. Maar het kan niet anders of hét verbindingsstuk tussen Beijum/De Hunze en de stad ligt er weer spic en span bij.
Voor jongeren die niet weten wat spic en span betekent (in de jaren zeventig werd er reclame voor gemaakt op tv):
De uitdrukking spic en span betekent helemaal schoon, netjes, opgeruimd. Spic en span voert terug op de naam van een Engels schoonmaakmiddel; spic and span. De naam van dit schoonmaakmiddel is afgeleid van de Engelse uitdrukking spick and span die dezelfde betekenis heeft als het ‘Nederlandse’ spic en span…Tekstportaal.nl

Geen opmerkingen: