donderdag 31 oktober 2013

BEIJUM IS EEN ONAFHANKELIJK LAND

Van deze site
Op Oncyclopedia staat een verhaal over het meest eigenaardige dorp (Beijique) van heel Nederland. Het geeft een inkijkje in de roemruchte geschiedenis van het gedeelte daar rechtsboven in de stad Groningen. Maar is Beijum nou een wijk? Een dorp? Of zou het een autonoom land zijn?

Beijum (Frans: Beijique) is het onafhankelijke, piepkleine, maar oppermachtige landje, dat ten noorden van de stad Groningen ligt. Velen denken dat Beijum gewoon bij Groningen hoort. Deze theorie en tevens groot verzinsel, is bedacht door de heersers van Groningen, die niet wilden toegeven dat ze de Nederlands-Friese oorlog hadden verloren.
Het Beijumer ras is pas ontstaan in de 20e eeuw toen een burgemeester van Groningen besloot om een mooie wijk te bouwen op een stuk weiland. Nadat dertig Polen na 6 dagen een groot dorp van 50 stacaravans hadden gebouwd werd Beijum plechtig gedoopt tot officiele achterstandswijk. De Beijumers waren, hoewel ze extra geld van de regering kregen, niet blij met de titel achterstandswijk en besloten de onafhankelijkheid uit te roepen. Op 31 december 1927 was het zover:
Op 31 december 1927 tijdens het grote vuurwerkspektakel trok het leger van Beijum, bestaande uit 3 mooie koeien en een sammenstelling van auto- en allochtonen (in totaal 33), op richting de hoofdstad van Groningen. Terwijl zij over de Korrewegbrug liepen merkten de eerste Groningers op dat er een groepje Hooligans richting hun geliefde Grote Markt stormde. Hier aangekomen lieten de slimme Beijumers de mooie koeien ongegeneerd hun mooie koeienvlaaien plaatsen op het midden van de Grote Markt, vlak voor de oliebollenkraam. Vervolgens staken de Beijumers de stapel koeienvlaaien in brand en gooiden er hun bussen met deo op. Dit gaf extra knallen en een mooi effect. Vervolgens stormden de Groningers uit hun huisjes en gingen rondom het vuur staan, denkend dat dit een oudjaarsvuur was. De eigenaar van de oliebollenkraam verkocht toen 69 oliebollen in een recordtijd van 3.33 minuten. De Beijumers lieten daarna hun mooie koeien het stadhuis binnenstormen en vervolgens poepen. Deze geur schakelde de verdediging van Groningen uit en gaf de Beijumers meer adrenaline. Toen liepen de 6 leiders van Beijum: Geert, Goor, Rene, Piet, Henk en Jaap de kamer van de burgemeester in en dwongen hem de onafhankelijkheidsverklaring te tekenen. Nu was Beijum een onafhankelijk land, lid van de Europese Unie, en Voorzitter van het Olympisch Comité. Het land beslaat een oppervlakte van 300 vierkante kilometer. 

Beijum staat heel sterk in de wereld economie. Door het verkopen van koeievlaaien en het afpersen van wokrestaurants heeft Beijum al een heel groot nationaal inkomen. Maar wees gerust, Beijum zit niet vol bezige ambtenaren en is niet zo'n goede toeristische.... Neee.... de belasting is gewoon ontzettend hoog..... Daarnaast levert het weekelijks bevredigen van Vladimir VII the Putin ook een miljardje zo af en toe in de kas.
http://oncyclopedia.net/wiki/Beijum

1 opmerking:

Anoniem zei

Waren we maar zo onafhankelijk .
We zijn toch dagelijks afhankelijk van de mening van anderen en laten ons vaak leiden door doorgegeven motieven .
Van familie , vrienden , genen .
Elk mens is er een , en de geschiedenis herhaalt zich .
Maakt het uit of we tot een bepaald(e) ras , land , wijk ,familie , behoren ?
Ja dus .