woensdag 9 oktober 2013

WELKOM IN EEN APARTE ZONE: BEIJUM

Ondergetekende moest onlangs echt even kijken en zette de auto er zelfs voor aan de kant. Locatie, de Beijumerweg, je rijd hier Zuidwolde uit richting Beijum. Zie foto boven. Op de achtergrond staan huizen in de Hiddemaheerd. Het bord zag er zo raar uit. Dat had achteraf te maken met het feit dat ondergetekende het getal 60 niet zag. Wel een vreemd soort hoofd met rare oogjes. Een of andere 'creatieveling' heeft zich aan het bord vergrepen, dat werd alras duidelijk. Misschien wel dezelfde als die ook de graffiti heeft aangebracht. Enkele tientallen meters verderop ontwaarde ondergetekende het bord 'Groningen.' Zie foto rechts. Wat moet je hier ineens afremmen (tenminste, als je je erg correct aan de regels houdt). Maximaal 30 mag je nu maar rijden. Waarom zouden die dubbele strepen toch op het wegdek zijn aangebracht? Zou het zo zijn dat je aan deze kant van de strepen, vanaf het zicht van de fotograaf, nog 60 mag rijden, en vlak na de streep - de eerste of de tweede?- maar 30?

Nee, weest gerust geachte lezer. Ondergetekende loopt niet de hele dag met dit soort miezemuizerige vraagstukken in z'n hoofd rond.
Nog één vraag houdt hem in dit verband bezig: Tot welke gemeente zal nou het gebied tussen de twee borden die u ziet behoren? Het gaat om een meter of honderd. Bedum of Groningen?

1 opmerking:

Anoniem zei

Gemeente Bedum: alles over de sloot hoort bij Bedum.